Trendyol Süper Lig’de sekizinci hafta nasıl geçecek?

Süper Lig’de yedinci haftayı geride bıraktık. Fenerbahçe, 21 puanla Lig’in zirvesinde yer aldı. En yakın rakibi Galatasaray ise 19 puanla ikinci sırada, Adana Demirspor 14 puanla üçüncü, Beşiktaş ise 13 puanla dördüncü sırada yer aldı.

İlk yarının ortasına gelirken oynanan futbol ve rekabet, geçen sezonlara kıyasla futbolseverleri mutlu etti. Bu durum ligin zirvesinde yer alan kulüplerin taraftarları için geçerli. Piyasa değerleri yüksek olan kulüplerin yaptığı yatırımların karşılığını almak önemli. Fenerbahçe ve Galatasaray, oyunculara harcadığı paraların karşılığını alıyor gibi görünüyor. İki takımın rekabetini izlemek futbolseverlere her zaman keyif verir.

Beşiktaş transfer döneminde tartışmaların odağı olurken, zirveye ortak olduğunu bu haftada taraftarlarına kanıtladı.

Adana Demirspor ise hiç kuşkusuz oynadığı futbolla bu sezon adından sık sık bahsettirmeye devam edecek.

Trendyol Süper Lig’de sekizinci hafta nasıl geçecek? - Resim : 1

Sekizinci haftanın en önemli maçlarından biri de Adana Demirspor’la Trabzonspor arasında gerçekleşecek. Lig’in üst sıralarını özellikle Beşiktaş’ı etkileyen mücadele olacak. Trabzonspor’un kazanması durumunda Beşiktaş’ta kazanırsa üçüncü sıraya yükselecek. Dokuzuncu haftada üç büyüklerin zirve yarışı resmi olarak başlayacak. Adana Demirspor’u favori olarak görüyorum. Trabzonspor’un işi hiç kolay olmayacak.

Fenerbahçe, zirvedeki yerini korumak isteyecek ama sekizinci rakibi altıncı sırada yer alan Kasımpaşa. Kasımpaşa, Süper Lig’de son beş maçında iki galibiyet, bir yenilgi, iki beraberlik elde etti.

Trendyol Süper Lig’de sekizinci hafta nasıl geçecek? - Resim : 2

Fenerbahçe, 5 Ekim’de Avrupa Konferans Lig’inde Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’nin kadro genişliği burada kendini gösterecek Avrupa mücadelesinde İsmail Kartal rotasyona gitmek zorunda. Fenerbahçe, 8 Ekim’de Süper Lig’de Kasımpaşa deplasmanına gidecek. Yoğun bir hafta Fenerbahçe’yi bekliyor. Fenerbahçe, Avrupa da lider olarak gruptan çıkmayı hedeflerken Süper Lig’de zirvedeki yerini kimseye kaptırmamaya kararlı görünüyor. İsmail Kartal, iki önemli oyuncusu olan Fred ve Tadic kartlarını burada kullanabilir.

Trendyol Süper Lig’de sekizinci hafta nasıl geçecek? - Resim : 3Galatasaray, Şampiyonlar Lig’inde 3 Ekim’de Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Dört gün sonra Süper Lig’de 10. sırada yer alan Antalyaspor’la da 7 Ekim’de karşı karşıya gelecek. Galatasaray, Fenerbahçe’ye göre daha şanslı. Fenerbahçe neredeyse dinlenmeden bir sonraki maçına çıkacak. Galatasaray’ın dinlenmek için daha çok zamanı var. Antalyaspor’un son beş maçı iki galibiyet, bir yenilgi ve iki beraberlikle sonuçlandı.

Trendyol Süper Lig’de sekizinci hafta nasıl geçecek? - Resim : 4

Son 10 maçının dokuzunda rakiplerinin ağlarını havalandırdı. Rakibini her anlamda zorlayan Antalyaspor’daki en büyük etken hocalarının Nuri Şahin olması. Nuri Şahin, takımına futbol oynatmayı bilen Lig’imizdeki sayılı hocalardan biri.  Antalyaspor, Lig sıralamasında puanı yüksek olmasa da Nuri Şahin’in takımının Galatasaray’ı zorlayacağına eminim. Galatasaray’ın kazanma ihtimali daha yüksek.

Beşiktaş, Avrupa Konferans Lig’inde Lugano kulübünü evinde ağırlayacak, Süper Lig’de 19. sırada yer alan İstanbulspor’u konuk edecek. Beşiktaş hem Avrupa’da hem Süper Lig’de taraftarı karşısında oynayacak. İstanbulspor, Süper Lig’e kötü başladı. Son beş maçında dört yenilgi, bir beraberlik aldı. Beşiktaş’ın işi diğer kulüplere göre daha kolay. Beşiktaş’ın maçı kaybetmesi sürpriz olur.

Haftanın en zor maçı Adana Demirspor ve Trabzonspor. Lig sıralamasında puan durumunu etkileyecek bir maç. İkinci zor maç ise Fenerbahçe’nin deplasmanda Kasımpaşa ile olacak.

İlk yarının ortalarında Süper Lig heyecanı devam ediyor. Üst sıralarda puanlar birbirlerine yakın olduğu için her maçın ve her golün önemi var.

Bu haftanın en önemli olayı kazanmak.