TRT Yönetim Kurulu Üyesi Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir? Meryem İlayda Atlas Çetin kaç yaşında, nereli?

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'na (TRT) yönelik atamalar gerçekleştirildi. Meryem İlayda Atlas Çetin, TRT Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Peki, Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir? SETA araştırmacıları arasında yer alan Meryem İlayda Atlas Çetin kaç yaşında, nereli?

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir? Meryem İlayda Atlas Çetin kaç yaşında, nereli?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun yönetim yapısında değişikliğe gidildi ve görevlere yeni atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt. Peki, TRT Yönetim Kurulu Üyesi Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir?

 TRT Yönetim Kurulu Üyesi Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir? Meryem İlayda Atlas Çetin kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

MERYEM İLAYDA ATLAS ÇETİN KİMDİR?

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra derece ile girdiği Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Tarih bölümlerini tamamladı. (2004-2008). Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih Bölümü’nde yüksek lisansa kabul edilen Atlas yine aynı bölümde öğretim asistanlığı yaptı (2008-2013).

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir? Meryem İlayda Atlas Çetin kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Toplumsal cinsiyet, kimlik politikaları, Türkiye’deki azınlıklar ve Türkiye’de uygulanan başörtü yasağı gibi konularda çalıştı ve birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı. 2014’te yayın hayatına başlayan Lacivert dergisinin kurucu genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi (2014-2018). Aynı zamanda kurucu editörlerinden biri olduğu Daily Sabah gazetesinde (2014-2018) op-ed editörlüğü ve köşe yazarlığı yaptı. 2018’de Daily Sabah’a yayın koordinatörü olarak atanan Atlas halen bu görevine ve köşe yazarlığına devam etmektedir.