Trump'tan Netanyahu'ya sert çıkış: Bizi yüzüstü bıraktı! Onu affetmeyeceğim

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, Netanyahu'ya sert açıklamalarda bulundu. Trump, Süleymani'ye yönelik operasyonu normalde İsrail ile gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, "İsrail bizimle olacaktı, planlar yapılmıştı ve aylardır üzerinde çalışılıyordu. Her şey hazırdı. Operasyondan bir gece önce İsrail'in bu operasyona katılmayacağına ilişkin bir telefon aldım. Bize bunun nedenini açıklamadılar. Netanyahu'yu bizi yüzüstü bıraktığı için hiçbir zaman affetmeyeceğim" diye konuştu.

Trump'tan Netanyahu'ya sert çıkış: Bizi yüzüstü bıraktı! Onu affetmeyeceğim

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, Florida'da katıldığı bir etkinlikteki konuşmasında İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yüklendi.

"İSRAİL BİZİMLE OLACAKTI"

Süleymani'ye yönelik operasyonu normalde İsrail ile gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Trump, "İsrail bizimle olacaktı, planlar yapılmıştı ve aylardır üzerinde çalışılıyordu. Her şey hazırdı. Operasyondan bir gece önce İsrail'in bu operasyona katılmayacağına ilişkin bir telefon aldım." ifadesini kullandı.

"KENDİ İŞİMİZİ, KENDİMİZ GÖRDÜK"

Trump, bu hikayenin daha önce bilinmediğini belirterek, "Bize bunun nedenini açıklamadılar. Netanyahu'yu bizi yüzüstü bıraktığı için hiçbir zaman affetmeyeceğim." dedi. ABD'nin bu durumdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını kaydeden Trump, "Kendi işimizi kendimiz gördük ve daha sonra Bibi (Netanyahu) bundan kendine pay çıkardı." diye konuştu.