TSK'ya iftira atmıştı! CHP'li Tanrıkulu hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında TSK'ya iftira atan skandal sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

TSK'ya iftira atmıştı! CHP'li Tanrıkulu hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 08/09/2023 tarihinde TV100 isimli kanalda yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak yapmış olduğu yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde düzenlenmiş olan “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde düzenlenmiş olan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmıştır.

 tv100 MUHABİRİ SORUŞTURMANIN DETAYLARINI PAYLAŞTI

tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç ise soruşturmaya ilişkin şu detayları paylaştı:

"Sezgin Tanrıkulu halihazırda vekil olduğu için, başlatılan soruşturmanın dosyası önce Adalet Bakanlığı'na ardından Cumhurbaşkanlığına ve sonra Meclis'e gönderilecek. Bu Tanrıkulu'nun ilk skandal söylemi değil. Sezgin Tanrıkulu 2022'de de sözde Ermeni soykırımına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı."