TÜİK enflasyon verisini açıkladı. Emekli ve memur zammında oran belli oldu. İşte memurların alacağı zam ve yeni maaşları

Türkiye'de milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam oranı netleşti. TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasıyla 6 aylık bir oran ortaya çıktı. Mmemur ve emekli maaşı hesaplamada bu oran baz alınacaktı. İşte memur ve emeklilerim yeni maaşları.

TÜİK enflasyon verisini açıkladı. Emekli ve memur zammında oran belli oldu. İşte memurların alacağı zam ve yeni maaşları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hazirana ayı enflasyon rakamı sonrasında memurların ve emeklilerin maaşlarının belirleneceğini söylemişti. Böylece hükümet tarafından açıklanacak zam oranı kesin olacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük MEMUR maaşının 22 bin lira olacağını da söylemişti. Yeni yapılacak zam oranları ve seyyanen zamlarla memurların alacağı maaşlar netleşmiş olacak.