Tüm Kastamonululara uyarı

Kastamonu Valiliği'nden yapılan resmi açıklamaya göre Kastamonu il genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren fırtına ve yağmur beklentisi mevcut. Yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı vatandaşlarımız önemle uyarıldı.

Tüm Kastamonululara uyarı

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yarın sabah saatlerinden itiabaren il genelinde şiddetli yağış beklentisi mevcut. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağmur ve fırtına esnasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olunması istendi.

Kastamonu Valiliği tarafından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminine göre Kastamonu’da beklenen fırtına ile ilgili vatandaşlar uyarıldı.

VATANDAŞLAR FIRTINAYA KARŞI UYARILDI

Yapılan yazılı açıklamada, fırtınanın yarın saat 06.00 itibari ile başlamasının beklendiği belirterek, 26 Kasım Pazar günü şiddetini arttırmasının değerlendirildiği belirtildi. Vatandaşlara fırtına sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunuldu.

 

Tüm Kastamonululara uyarı - Resim : 1

FIRTINA ETKİSİNİ PAZAR GÜNÜ ARTTIRACAK 

Açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, 25 Kasım 2023 saat 06.00 ile 26 Kasım saat 23.00 arası rüzgar (40-70 kilometre/saat), bölgemizin iç kesimlerinde ise kuvvetli fırtına (80 kilometre/saat), Pazar günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 kilometre/saat) ve yer yer tam fırtına (100 kilometre/saat ve zeri) seklinde eseceği tahmin edilmektedir. Ayrıca Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimlerimizde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın aksam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ile direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Tüm Kastamonululara uyarı - Resim : 2