Tunç Şatıroğlu gram altının yeni hedefi 660 lira dedi

Altın ve döviz piyasaları olağanüstü günlerden geçiyor. Altın, tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın bugün 578 lira seviyesini gördü. Piyasa teknik analisti Tunç Şatıroğlu, gram altın için yeni hedef seviye verdi. İşte Şatıroğlu'nun açıklamaları ve güncel altın fiyatları...

Tunç Şatıroğlu gram altının yeni hedefi 660 lira dedi

Bugün rekor tazeleyen altın yatırımcısını yüzünü güldürüyor. 578 lira seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın şu sıralar 576 bandında hareket ediyor. Altın tarafında bundan sonraki olası senaryolar hakkında görüşlerini açıklayan piyasa teknik analisti Tunç Şatıroğlu, yeni hedef seviye vererek, altın yatırımcısına bir dizi uyarılarda bulundu. 

Tunç Şatıroğlu'ndan gram altın için yeni hedef seviye

Gram altın fiyatındaki hedefinin 590 TL sonrasında ise 660 olacağını belirten Tunç Şatıroğlu’nun açıklamaları şöyle;

“ONS altında 1827 kırılmadan tamamen üzerindeyiz diyemiyorum. Hareketli ortalamaya bakıyorum, haftalıkta aylıkta, günlükte de zaten çıktık. ONS altında 1877 dolardaki, haftalıktaki Ichimokunun geçilmesiyle beraber o 2 bine gidecek olan yükselişin orada başlamasını bekliyoruz. Şuan itibariyle gayet güzel olduğunu söyleyebilirim. Altın fiyatları için iyi hava devam ediyor. Gram altında zaten bir fincan kulp formasyonu vardı. Bunun hakkında da çok atan tutanlar oldu. Cuma günü tekrar bir daha gram altında al sinyali verdi ve bir sonraki hedefim 590 TL olduğunu söylüyorum. Buradan ondan sonrakide 660 olacak gibi görünüyor.

'Gram altında yükseliş devam ediyor'

Yani gram altında yükseliş devam ediyor. 27 Eylül'de artık alın demiştik, bundan sonra da gidiyor. Burada şunu demek istiyorum. İki şey konusunda hep eleştiri alıyorum birincisi gram altın evet yükseldi ama dolar/TL yüzünden yükseldi. Fark eder mi? Yani gram altına yatırım yapan insan hem ons altına yatırım yapan dolar/TL’ye yapıyor. Birinden kazandıysa fark eder mi yani? O yüzden ons altında yükseliş olmadıysa sayılmaz gibi şeyler komedi. Ons altın zaten uzun zamandan beri düşüşte aslında ons bazında baktığımızda altında öyle bir yükseliş yok deniyor doğru ama gram altında var mı? Var. Ama işte ons altın yerine dolar alsaydık daha çok kazanmaz mıydı? Doğru kazanırdı ama bu buradaki getiriyi buradaki gerçeği buradan al dedikten sonra 27 Eylül’de yani 500’den 569’a kadarlık bu yükselişi de hiçbir şekilde böyle küçük görmeye hakkı vermiyor insanlara.”

Tunç Şatıroğlu gram altının yeni hedefi 660 lira dedi - Resim : 2

10 Kasım güncel altın fiyatları

Gram altın alış fiyatı 577 lirayken satışı ise 577 lira 20 kuruş. Çeyrek altının ise alış fiyatı 929 lira satış fiyatı 934 lira. Peki, gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını fiyatı ne kadar?

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 577,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.823,00 lira oldu.

Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

Tunç Şatıroğlu gram altının yeni hedefi 660 lira dedi - Resim : 3