Tunç Soyer'in tepki çeken sözleri! Abdurrahman Dilipak en büyük sorunu açıkladı

Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programına bağlanan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yla ilgili sözleriyle ilgili "Buradaki en büyük sorun cahillik, herkes karşı tarafa haddini bildirmeye çalışıyor. Buradan bir tarih şuuru çıkmaz. Suriye ile 100 yıl önce tek millettik ama bizim insanlarımız bu coğrafyanın tarihini bilmiyor." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında düzenlenen etkinlikte "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar." sözleri Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında masaya yatırıldı. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Fuat Uğur ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya konuk olarak gündemi değerlendirdi. Yayına bağlanan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Soyer'in sözleriyle ilgili görüşünü aktardı.

"En büyük sorun cahillik"
"Buradaki en büyük sorun cahillik, herkes karşı tarafa haddini bildirmeye çalışıyor" diyen Dilipak "Buradan bir tarih şuuru çıkmaz. Suriye ile 100 yıl önce tek millettik ama bizim insanlarımız bu coğrafyanın tarihini bilmiyor. İstanbul ve İzmir’i savaştıranlar Türkiye’nin tarihinden haberleri yok, bir gelecek tasavvurları da yok. Kan ve gözyaşı üzerine kendimize bir gelecek inşa edemeyiz. Ancak emperyalistlerin ucuz figüranları olarak kullanılırız." dedi.

"Bu intihardır"
Dilipak "Yeniden tarih ve gelecek tasavvuru ile birlikte kökü mazide olan adaletten, barıştan yana bir medeniyet inşası için bütün dünyanın namuslu, erdemli insanlarıyla birlik olmamız gerekir yoksa birbirimizin gözyaşları üzerine zafer nutukları söyleriz, bu intihardır." ifadelerini kullandı.