3 ilde korkutan orman yangını! Alevler hızla büyüdü: Ekipler zamanla yarışıyor

Manisa, Elazığ ve Tunceli'de ormanlık alanlarda çıkan yangınları söndürmek için itfaiye ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. 5 saatlik çalışmanın ardından Elazığ'daki yangun kontrol altına alındı.

3 ilde korkutan orman yangını! Alevler hızla büyüdü: Ekipler zamanla yarışıyor

Manisa Kula'nın kırsal Hamidiye Mahallesi'nde saat 17.30 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye 2 söndürme helikopteri, 8 arazöz, 2 su tankeri, çok sayıda orman işçisiyle, itfaiye ekipleri sevk edidi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

3 ilde korkutan orman yangını! Alevler hızla büyüdü: Ekipler zamanla yarışıyor - Resim : 1

Elazığ’daki orman yangınında 20 dönüm alan zarar gördü
Keban ilçesine bağlı Büklümlü köyünde ormanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin 5 saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülen yangında yaklaşık 20 dönüm alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. 

3 ilde korkutan orman yangını! Alevler hızla büyüdü: Ekipler zamanla yarışıyor - Resim : 2

Tunceli'de örtü yangını 
Mazgirt'in Aydınlık köyü kırsalında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle örtü yangını çıktı. Rüzgar ve kuru otlar nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangının kontrol altına alınması için yaptığı müdahale sürüyor. 

3 ilde korkutan orman yangını! Alevler hızla büyüdü: Ekipler zamanla yarışıyor - Resim : 3

Valilik açıklama yaptı
Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangının yerleşim alanlarına tehdit oluşturmadığı belirtilerek, "Bugün öğlen saatlerinde Tunceli ilimiz Mazgirt ilçesi Aydınlık Köyü mevkisinde başlayan örtü yangınına orman teşkilatımız, jandarmamız, civar ilçelerden gelen itfaiyeler ve vatandaşlarımız tarafından müdahale devam etmekte olup devam eden örtü yangını yerleşim alanlarımıza herhangi bir tehdit unsuru oluşturmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi. 

3 ilde korkutan orman yangını! Alevler hızla büyüdü: Ekipler zamanla yarışıyor - Resim : 4