Tunceli’de yavrularıyla birlikte kameralara takıldı…Türk doğa fotoğrafçısı ayıların her anını görüntüledi

Havaların ısınmasıyla beraber ayılar ortalıklarda daha sık görülmeye başladı. Tunceli’de yavrularıyla beraber gezmeye çıkan anne ayı Türk doğa fotoğrafçısının kadrajına yansıdı. Annelerini takip eden yavruların her anı fotoğrafçı tarafından çekildi.

Tunceli’de yavrularıyla birlikte kameralara takıldı…Türk doğa fotoğrafçısı ayıların her anını görüntüledi

Hayvan popülasyonu açısından oldukça zengin bir ilimiz olan Tunceli’de ayı ailesi Türk doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz tarafından görüntülendi.   En son doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz, Pülümür ilçesinde yüksek kesimlerden aşağı doğru inen anne bozayı 3 ile yavrusunu görüntüledi. Olası tehlikelere karşı önce gözetleme yapan anne bozayı daha sonra yavrularıyla su içmek için vadiye doğru inerken, sevimli yavruların güven içinde birbirleriyle oyun oynadıkları anlar da kameraya yansıdı.

Tunceli’de yavrularıyla birlikte kameralara takıldı…Türk doğa fotoğrafçısı ayıların her anını görüntüledi - Resim : 1

AYILARIN HER ANINI KAYDETTİ 

Bozayı ailesini görüntüleyen doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz, başta Pülümür olmak üzere kentin çok sayıda yaban hayvanına ev sahipliği yaptığını belirterek, “Ben de vakit buldukça ve denk geldikçe yaban hayatını kayıt altına alıyorum” dedi. Yaban hayvanlarına müdahale edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Akyüz, “Maalesef bazı insanların başta ayılar olmak üzere yaban hayvanlarına müdahalede bulunduğunu, onlara yiyecek verdiğini, hatta selfie çektiklerini görüyoruz.

Tunceli’de yavrularıyla birlikte kameralara takıldı…Türk doğa fotoğrafçısı ayıların her anını görüntüledi - Resim : 2

İnsanlar, belki bunu iyi niyetli bir şekilde yapıyorlar ancak bu doğru değil. Çünkü onların hayatlarına müdahale etmiş oluyorsunuz. Sonuçta yaban hayvanı ve insanlara zarar verme potansiyeli var. O yüzden bu tür davranışlardan kaçınılması lazım diye düşünüyorum. Bizler, işimizi yaparken yaban hayvanlarına sokulmadan, onların yaşam alanlarına müdahale etmeden sadece kayıt altına alıyoruz” diye konuştu.

Tunceli’de yavrularıyla birlikte kameralara takıldı…Türk doğa fotoğrafçısı ayıların her anını görüntüledi - Resim : 3