Halil Falyalı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Kıbrıs'ta otel ve kumarhane işletmeleri bulunan iş insanı Halil Falyalı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada, "Falyalı, bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir” denildi.

Kıbrıs'ta otel ve kumarhane işletmeleri bulunan Halil Falyalı silahlı saldırıya uğradı.

Türk Ajansı Kıbrıs’ta (TAK) yer alan haberde Falyalı’nın akşam saatlerinde Çatalköy’de arabasının içindeyken silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Falyalı ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Halil Falyalı silahlı saldırıda hayatını kaybetti - Resim : 1

Kıbrıs’taki haber siteleri olayı flaş olarak duyururken saldırının otomatik silahlarla gerçekleştiği kaydedildi.

Saldırıda Halil Falyalı’nın şoförünün hayatını kaybettiği ifade edildi.

Şoförün kimliği belli oldu

Halil Falyalı'nın şoförünün kimliği belirlendi. Saldırıda hayatını kaybeden ismin Murat Demirtaş olduğu açıklandı. 

Onlarca mermi isabet etti

Haber Kıbrıs gazetesine göre, Falyalı cinayetinde kullanılan silahların kalaşnikof olduğu tespit edildi. Haberde, Falyalı'nın vücuduna 40'tan fazla merminin isabet ettiği bilgisi verildi.

Araç bir kadına ait 

Saldırının gerçekleştirildiği düşünülen gri renk kiralık araç ile PM 648 plakalı beyaz Nissan Note marka aracın tespit edilmesi için yoğun çalışma başlatıldı.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre ise, plakası tespit edilen aracın Lefkoşa’da kadın bir şahsın adına kayıtlı olduğu belirlendi.

Hastane Falyalı ölümünü açıkladı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen, ateşli silah yaralanması nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Müfit C. Yenen, “KKTC saatine göre 19:45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin; kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir” dedi.