Cüneyt Çakır'dan büyük fedakarlık! O parayı reddetti

Türk futbolunun en önemli hakemi olarak adını tarihe yazdıran 45 yaşındaki Cüneyt Çakır'ın yeni görevi belli oldu. Çakır'ın Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı anlaşmayla hakem hocası olduğu ve ayda 100 bin TL alacağı belirtildi. Ünlü hakemin kazanacağı para sosyal medyada gündem olurken Çakır'ın Türk futbolu için yaptığı fedakarlığı tv100.com ortaya çıkardı. Detaylar haberimizde

Cüneyt Çakır'dan büyük fedakarlık! O parayı reddetti

Türk futbol tarihinin en önemli hakemi olarak adını akıllara kazıyan 45 yaşındaki Cüneyt Çakır'ın yeni görevi belli oldu. Çakır'ın Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı anlaşmayla hakem hocası olduğu ve ayda 100 bin TL alacağı belirtildi.

Ünlü hakemin kazanacağı para sosyal medyada gündem olurken Çakır'ın Türk futbolu için yaptığı fedakarlığa kimse dikkat etmedi.

Cüneyt Çakır'dan büyük fedakarlık! O parayı reddetti - Resim : 1

TFF başkanı açıklamıştı

Yurt dışından birçok teklif almasına karşın Çakır'ın Türk hakemliğine hizmet etmek istediğini kendilerine ilettiğini vurgulayan TFF Başkanı, tecrübeli hakemin alt kategorilerdeki hakemlere eğitim vermek istediğini aktardı.

Büyükekşi, Çakır için “Cüneyt Çakır hocamız yurt dışından birçok teklif aldığını söyledi. Ama sonraki dönemde de alt kademedeki hakemlere eğitip vermek, yeni Cüneyt Çakırlar yetiştirmek istiyorum dedi. Bu camiaya katkı sağlayacağım dedi. Türk futbol ailesine borcunu böyle ödemek istediğini söyledi.” ifadelerini kullanmıştı.

Cüneyt Çakır'dan büyük fedakarlık! O parayı reddetti - Resim : 2

Çakır'dan TFF sitesine açıklama

Cüneyt Çakır, hakemliği bıraktıktan sonra TFF sitesine açıklamada bulunmuş ve Türk futboluna bir minnet borcu olduğunu ifade etmişti.

Çakır yaptığı açıklamada "Uluslararası üst düzey müsabakalarda yaptığım görevlerde Türk Milletinin, 80 milyon insanımızın duaları hep yanımdaydı. Bu bana büyük bir güç verdi. Gurur verdi.Diğer en büyük gücüm ise beni izleyen, örnek alan Türk Gençliği'ne, Türk Hakemliği'ne doğru rol model olabilmekti. Bu sorumluluğu her zaman hissettim.

Türk Hakemliği sayesinde Cüneyt Çakır oldum. Bu bilinçle bugün edindiğim tecrübeyi genç Türk Hakemleriyle paylaşmak için bu yönde bir karar aldım. Onları seyretmek, onların gelişimine katkıda bulunmak istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türk Hakemliğine hak ettiği katkıyı yapmak için çalışacağım." demişti.

Cüneyt Çakır'dan büyük fedakarlık! O parayı reddetti - Resim : 3

Büyük fedakarlık

Cüneyt Çakır'ın hakem hocası olduğu ve ayda 100 bin TL alacağı haberinden sonra sosyal medya karıştı. Birçok kesim Çakır'ın kazanacağı parayı yüksek buldu. 

tv100.com'dan Mehmet Batuhan Ağır'ın özel haberine göre 45 yaşındaki Cüneyt Çakır hakemliğe devam etmesi halinde yılda 2.000.000 TL (eski parayla 2 trilyon) civarı bir ücret kazanacaktı.

Çakır büyük bir fedakarlık yapıp Türk hakemliğinin geleceği için elini taşın altına koydu ve kazanacağı parayı elinin tersiyle itti. 

Cüneyt Çakır sezon içerisinde, Şampiyonlar Ligi, Süper Lig, Türkiye Kupası, Arabistan, Avrupa ligleri ve Milli takım maçları olmak üzere birçok maça çıkacaktı.

tv100.com bir gerçeği daha ortaya çıkardı

Cüneyt Çakır'ın TFF'de hakem eğitmeni olarak görev almasının ardından futbolseverler Süper Lig hakemlerine eğitim vereceğini düşündü ancak gerçek öyle değil. 

Çakır, 2. lig hakemlerine eğitim vererek onları Süper Lig'e hazırlayacak.

Süper Lig hakemlerine eğitimi İngiliz eski hakem Hugh Dallas veriyor. Peki Hugh Dallas ne kadar kazanıyor? 

Dallas, Çakır'dan fazla kazanıyor

İngiliz eğitimci Hugh Dallas'ın ayda 15-20 bin euro arasında kazandığı gelen bilgiler arasında. Buna göre kariyer olarak Cüneyt Çakır'dan daha geride olan Dallas'ın ayda en az 275 bin TL ücret aldığı öğrenildi.

Cüneyt Çakır'dan büyük fedakarlık! O parayı reddetti - Resim : 4Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi 

Cüneyt Çakır, 2 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil etti.  Üst üste 5 turnuvada 3 kez yarı final seviyesinde maç yönetme başarısı gösterdi. Çakır, 2012’de Japonya’da düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda Chelsea – Corinthians finalinde düdük çaldı.  

2015 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’nın 3-1 kazandığı Juventus karşılaşmasını yöneterek Türk futbol tarihine geçti.  

Çakır, 3 kıtada, 38 ülkede toplam 366 maçta yer aldı.