Türk futbolunun utanç gecesi: Kulüp başkanından hakeme saldırı!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğü sonrası skandal bir olay yaşandı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı, bazı kişiler yere düşen Meler’e ise tekmeler attı. Maçın dördüncü hakemi Ömer Tolga Güldibi, olaylar esnasında mevkidaşını korumaya çalıştı.

Görüntüleri izlediğimde gözlerime inanamadım. Bir kulübün başkanı ne olursa olsun sahaya girip bir hakeme şiddet uygulayamaz. Orta Çağ’da mı yaşıyoruz? Bu skandalın ötesinde bir insanlık suçudur, öldürmeye teşebbüstür. Yazıklar olsun bunu yapanlara.

GEREKEN CEZALAR VERİLMELİ

Olayın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıklama yaparak olayı kınadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaşanan olayın takipçisi olacağını ifade etti. Yapılan açıklamalar bu olayın üstüne gidileceğini, sorumluların cezalandırılacağını gösterdi. Umarım bu şiddeti uygulayanlar en kısa sürede gereken cezaları alır.

BÜYÜKEKŞİ VE İBANOĞLU İSTİFA ETMELİ

Bu yaşanan olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu derhal istifa etmelidir. Türk futbolu kınamayla, pozitif söylemlerle değil, icraatla yönetilir. Bazen en doğru icraat görevinden istifa etmektir.