Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları'ndan bilet değişimi açıklaması

THY Yönetim Kurulu Başkanı "Bilet değişiklikleri için hiçbir ek ücret ödenmeyecektir. İsteyenler biletini açığa aldırabilir" dedi. Pegasus Hava Yolları da 65 yaş üstü yolcuların bilet iade ve değişimini ücretsiz yapacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları'ndan bilet değişimi açıklaması

CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şunları söyledi:

20 Mart 2020 tarihinden evvel bilet almış tüm vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, yıl sonuna kadar yani 31 Aralık 2020 tarihine kadar biletlerini değiştirebilirler, özellikle söylüyorum rahat olsunlar. Biletlerinizi kullanma tarihiniz de 28 Şubat 2021. Bu tarihe kadar uçuş yapabilirsiniz. Bilet değişiklikleri için de hiçbir ek ücret ödenmeyecektir. İsteyenler biletini açığa aldırabilir, eğer biletinizi iade etmeyip ertelerseniz size yüzde 15 ilave bonus veriyoruz. Her bir bilete karşılık gelen 10 euro için 1.000 mil veriyoruz.

5 nokta hariç tüm dış hat seferleri duruyor

Aycı ayrıca 27 Mart itibarıyla New York, Washington, Hong Kong, Addis Ababa ve Moskova seferleri dışındaki tüm dış hat seferlerinin durdurulacağını açıkladı.,

Pegasus Hava Yolları da açıkladı

Pegasus'un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, alınan tedbirler doğrultusunda 65 yaş üstü vatandaşların alınan karar doğrultusunda 30 Nisan'a kadar olan biletlerindeki ücretsiz değişiklik ve iade işlemini 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezinden gerçekleştirebileceği belirtildi.

Açıklamada, "Takdir edersiniz ki; çağrı merkezinde oluşacak olan yoğunluk sebebiyle işlemlerde yavaşlama olabilir, lütfen endişe etmeyiniz. Bilet işlemlerinizi önümüzdeki günlerde de gerçekleştirdiğinizde hiçbir kayıp yaşamayacağınızı belirtmek isteriz. Son başvuru tarihi ise yine; 30 Nisan 2020'dir" ifadesine yer verildi.