Türkiye 1 Haziran'a çok dikkat etmeli... Hafızanızı silin, bu hepsinden de ölümcül olacak

Türkiye'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar hakkındaki merak da arttı. Uzmanlara göre yılanların en saldırgan olduğu dönem haziran ayının başından itibaren olacak. Çünkü 1 Haziran'dan itibaren yılanların çiftleşme mevsimi başlıyor.

Türkiye 1 Haziran'a çok dikkat etmeli... Hafızanızı silin, bu hepsinden de ölümcül olacak

Türkiye'de yaz aylarının gelmesinin ardından yılanlar ve akrepler de her tarafta görülmeye başlandı. Şu ana kadar ülke genelinden yılan saldırısına ilişkin bir haber henüz gelmiş değil. Uzmanlar, yılan gören vatandaşların yılandan uzak durması durumunda herhangi bir sorun olmayacağını dile getiriyor. 

EN SALDIRGAN OLDUKLARI DÖNEME DOĞRU İLERLİYORUZ

Tüm bunlarla birlikte vatandaşlar, yılanların en saldırgan döneminin hangisi olduğunu merak ediyor. Uzmanlar, yılanların çiftleşme mevsiminin haziran ayı olduğunu dile getiriyor. Yani 1 Haziran'dan itibaren yılanların çiftleşme mevsimi başlayacak ve daha saldırgan hale gelecekler. 

SAKIN DOKUNMAYIN

Uzmanlar, çiftleşme halindeki yılanlara kesinlikle dokunulmaması gerektiğini aksi takdirde sonuçlarının çok ciddi olacağını belirtiyor. 

Yılanlarda üreme, türlere göre farklı olsa da, bu bölgede üreme dönemi (Haziran ayı) geldiğinde erkek ve dişi yılan birbirine sarılır ve sürtünerek hızlıca hareket edip, birbirlerine kur yapmaya başlar. Ayrıca birden çok erkek yılanın tek bir dişi için rekabet etmesi de oldukça yaygındır.