Türkiye altın kalpli Samet ve Hüseyin'i iyi tanımalı! Yaptıkları şeyi duyunca gözleriniz dolacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Gaziantep'te kurtarma çalışmalarına destek için bölgeye koşan Hüseyin ve Samet'in hikayesi hem duygulandırdı hem de gülümsetti. Depremin ilk gününden itibaren bölgeye gelen iki genç, üç aralıksız çalıştıktan sonra dinlenmek için bindikleri minibüsün hareket edip Niğde'ye gitmesiyle 1 gün orada kalıp bölgeye geri döndü.

Türkiye altın kalpli Samet ve Hüseyin'i iyi tanımalı! Yaptıkları şeyi duyunca gözleriniz dolacak

Kahramanmaraş depremi sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılan Hüseyin ve Samet, tırnaklarıyla kazıyarak 7 kişinin enkazdan kurtulmasını sağladı. Depremin ilk gününden itibaren Gaziantep'te çalışmalara katılan iki genç, üç gün aralıksız çalıştıktan sonra dinlenmek için bir minibüste uyuyakaldı. Minibüse binen diğer kişilerinde bölgeden gidecekleri için bindiklerini düşünmesi üzerine hareket halindeki minibüste gözlerini açtılar. Niğde'ye giden minibüste aracı tekrar yardım malzemeleriyle doldurup 1 gün sonra tekrar bölgeye gittiler. 

ONLAR İKİ KAHRAMAN

Biri çiftçi diğeri lokantacı olan iki arkadaş, iki kahraman onlar. Yazar Erhan İdiz sosyal medya hesabı üzerinden, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaların yanı sıra depremzedelerle sohbet edip onları kahkahalara boğduklarını anlattı. İdiz, kendilerine ne zaman deprem bölgesinden ayrılacaklarını sorduğunda ise Hüseyin'in “Şu insanların hepsi evine girdiğinde ben de evime döneceğim” cevabını verdiğini söyledi. 

Türkiye altın kalpli Samet ve Hüseyin'i iyi tanımalı! Yaptıkları şeyi duyunca gözleriniz dolacak - Resim : 1

Türkiye altın kalpli Samet ve Hüseyin'i iyi tanımalı! Yaptıkları şeyi duyunca gözleriniz dolacak - Resim : 2

Türkiye altın kalpli Samet ve Hüseyin'i iyi tanımalı! Yaptıkları şeyi duyunca gözleriniz dolacak - Resim : 3