Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Gelmiş geçmiş en iyi Türk takımına sahibiz. 2024 Paris'te beklentimiz çok yüksek"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, bugün Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Ankara'da gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Millilerin durumundan ve hedeflerinden bahseden Başkan Gözgeç, takım hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Gelmiş geçmiş en iyi Türk takımına sahibiz. 2024 Paris'te beklentimiz çok yüksek"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, bugün Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde federasyon yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısın açıklamalarda bulundu. Güncel hedeflerinden söz eden Gözgeç, son dönemlerde basına yansıyan iddiaları da yanıtladı.

"GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ TÜRK TAKIMINA SAHİBİZ"

Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunları gibi müsabakalarda 2022 yılında 55 madalya, 2023 yılında ise şu ana kadar 40 madalya kazandıklarını belirten federasyon başkanı,  2024 Paris Olimpiyatlarına odaklandıklarını, ""Bizim için, ülkemiz için olmazsa olmaz Paris Olimpiyatları'nda Tokyo 2020'de aldığımızdan daha fazla madalya alma hedefi konuldu. Hepimiz 2024 Paris Olimpiyatları'na kilitlenmiş durumdayız. Şu anda Güney Kore ile süreç başladı. Bir takımımızı da İran'a gönderiyoruz. 2 erkek takımıyla çalışıyoruz. Gelmiş geçmiş en iyi Türk takımına sahibiz. Türkiye şu anda boksta bir ekol. 2024 Paris'te beklentimiz çok yüksek" sözleriyle ifade etti.

Son dönemde kamuoyuna yansıyan iddialar sorulduğunda ise federasyon seçimleri öncesi böyle iddiaların ortaya konabileceğini belirterek, "Biz buradayız, mahkemeler orada, bakanlık orada" ifadeleriyle iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti.