Türkiye de listede var. Dünyanın yaşayacağı korkunç bir şeyi açıkladılar

Küresel ısınma her geçen gün dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar tarafından küresel ısınma hakkında yapılan açıklamada mevcut ısınma eğiliminin sürmesi halinde bu yüzyılın sonunda sıcaklıkların 3 ile 5 derece artacağı ifade edildi. Bu da sıcaklıkların tehlikeli boyutlara gelmesine neden olacak.

Türkiye de listede var. Dünyanın yaşayacağı korkunç bir şeyi açıkladılar

Dünya genelinde ısınmanın artması ve buzulların erimeye devam etmesiyle birlikte insanlığı da daha zor bir süreç bekliyor. Türkiye'de de küresel ısınma hiç olmadığı kadar etkisini göstermeye başladı. 

Yapılan birçok hesaplama, 1850 ile 21'inci yüzyılın sonu arasındaki dönemde dünya yüzey sıcaklığındaki değişimin 1,5 dereceyi aşma olasılığının yüksek olduğuna işaret ediyor.
Dünya Meteoroloji Örgütü, mevcut ısınma eğiliminin sürmesi halinde, bu yüzyılın sonunda sıcaklıkların 3 ile 5 derece artmış olacağını söylüyor.

Uzun bir süredir, sıcaklıkların 2 derece daha artmasının, ısınmanın tehlikeli boyutlara ulaştığının bir işareti olacağı uyarıları yapılıyor.
Bilim insanları ve politika yapıcılar, sıcaklıklardaki artışın 1,5 derece düzeyinde tutulmasının tehlikeyi azaltacağını savunuyor.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) 2018 yılında yayımladığı raporda, 1,5 derecelik ısınma hedefinin tutturulması için "toplumun her alanında hızlı, iddiaları ve daha önce görülmemiş değişiklikler yapılması gerektiği" belirtildi.