Türkiye dün gece yarısı hepimiz yatağımızda mışıl mışıl uyurken büyük bir felaket atlatmış

Türkiye'de el nino hava olaylarının etkisini göstermesiyle birlikte Karadeniz bölgesinden ürkütücü haberler gelmeye devam ediyor. Samsun'un dün gece saatlerinde de büyük bir felaketi atlattığı ortaya çıktı. Samsun'da dere yataklarının Karadeniz'den gelen ilave yağışlarla birlikte taşma noktasına geldiği öğrenildi.

Türkiye zaten küresel iklim değişikliğinin etkilerini yaşadığı sırada bir de etkili olmaya başlayan el nino hava olayları nedeniyle zor bir sürece girmeye başladı. El nino hava olaylarından en büyük olumsuzluğu yaşayan bölgelerimizin başında Karadeniz geldi. 

GÜNLERDİR  YAĞMUR DİNMİYOR! 

Karadeniz bölgesinde günlerden bu yana devam eden yağışlar, illerimizi esir altında tutmaya devam ediyor. Vatandaşlar işlerine, çocuklar da okullarına gitmekte büyük zorluk yaşıyor. Tüm bunların yanı sıra Karadeniz bölgesinin incisi olarak bilinen Samsun'un dün de büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı. 

DERELER TAŞMA NOKTASINA GELMİŞ! 

Samsun, Salıpazarı'nda dere yatakları doldu. Hatta taşma noktasına geldi. Bu durumun Karadeniz'den gelen ilave yağışlar sonucu oluştuğu öğrenildi. Ancak korkulan olmaması büyük bir sevinç yarattı.