Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 'den alınan tahminlere göre, yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İzmir'in kuzey ve batı ilçeleri, Karadeniz'in doğu ilçeleri ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, Artvin'in yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir'in batı kesimleri, İzmir'in kuzey ve batı ilçeleri, Rize'nin doğu ilçeleri ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, Artvin'in yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı: Karadeniz'de 3 ila 7° artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak? - Resim : 1

Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak? - Resim : 2

Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak? - Resim : 3

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 13
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 16
İzmir: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri yerel sağanak yağışlı 18
Adana: Az bulutlu 21
Antalya: Az bulutlu ve açık 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 13