Türkiye için 5 Mayıs hakkında korkunç bir gelişme daha. Nedir bizim bu 5 Mayıs'tan çektiğimiz. Bu seferki fena kötü

Doğu Karadeniz bölgesindeki illerimiz Trabzon ve Rize'de çay toplama dönemi başladı. Fakat bölgedeki vatandaşlardan kötü bir haber geldi. Vatandaşlar normalde mayıs ayının 5'nde çay topladıklarını ancak bu sene çayın geciktiğini söylediler. Çaydaki gecikmenin iklim değişikliği ve çevresel faktörlerden kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Türkiye için 5 Mayıs hakkında korkunç bir gelişme daha. Nedir bizim bu 5 Mayıs'tan çektiğimiz. Bu seferki fena kötü

Türkiye için 5 Mayıs hakkında peş peşe yapılan uyarılar bitmiyor. 5 Mayıs'tan sonra yeni bir soğuk hava dalgası geleceği iddialarının ardından bu sefer de Doğu Karadeniz bölgesinden hepimizi şaşkına çeviren bir 5 Mayıs haberi geldi. 

HASAT HAZIRLIKLARI BAŞLADI 

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici tarafından yapılan yaş çay üretiminde hasat dönemi yaklaşıyor. Bölgede, 2023 yılı birinci sürgün yaş çay alım sezonunu başlamasına kısa süre kala, üreticiler de bahçelerde hasat öncesi son hazırlıklarını tamamlamaya başladı.

NORMALDE 5 MAYIS'TA TOPLUYORLARDI, BU SENE GECİKTİ 

Yaş çay sezonu öncesi tarlada son hazırlıklarını sürdüren Mustafa Büyük, "Malum çay sezonu başladı. Hasat başlamadan önce bahçe temizliği yapmamız gerekiyor. Önce otları temizleyip sonra çayları belirli bir olgunluğa gelmesini bekleyeceğiz. Daha sonra ise hasada başlayacağız. Çayımızı biz toplayacağız” diye konuştu.

Zekiye Kazdal da “Hasat öncesi budama yapıyoruz. Sonra gübresini verip, ardından otları temizliyoruz. Bu sene biraz soğuk geçtiği için çay olgunlaşmıyor. Biz mayıs ayının 5’inde çay topladığımız zamanlar olurdu bu sene biraz geç kaldı” dedi.