Türkiye için de 17 Mayıs uyarısı az önce geldi... 17 Mayıs'ta evden çıkarken kesinlikle bunu yapın

Avrupa ülkelerinde çok sıcak geçeceği tahmin edilen 17 Mayıs'la ilgili hazırlıklar yapılmaya başlandı. Türkiye'de de 17 Mayıs'ın çok sıcak geçeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların evden çıkarken güneş çarpmasına karşı mutlaka yanlarında şemsiye bulundurmaları gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye için de 17 Mayıs uyarısı az önce geldi... 17 Mayıs'ta evden çıkarken kesinlikle bunu yapın

Dünya yavaş yavaş El Nino hava olayının etkilerine hazırlanmaya başladı. Avrupa'da sıcaklarla ilgili tarih öne çekildi ve mayıs ayının çok sıcak geçeceği yönünde bilgilere yer verilmeye başlandı. 

Türkiye için de normalde en sıcak günlerin ağustos ayında yaşanması bekleniyordu fakat Türkiye için de uzmanlar artık mayıs ayını işaret etmeye başladı. Mayıs ayında aniden sıcakların bastırması bekleniyor. 

AVRUPA İÇİN MAYIS KESİNLEŞMEYE BAŞLADI

Avrupa'da sıcaklıkların 17 Mayıs'ta etki göstereceği artık hemen hemen kesinleşmeye başladı. Türkiye'deki uzmanlar da havaların aniden ısınacağı tarih olarak mayıs ayını işaret etti. Bu gelişmeden sonra Türkiye'nin de 17 Mayıs'taki sıcak hava dalgasından etkileneceği kesinleşmiş oldu. 

GÜNLÜK OLABİLİR

Ancak yapılan yeni değerlendirmelere göre Türkiye'nin 23 Mayıs'tan sonra sıcaklıklardan etkilenebileceği ifade edildi. Uzmanlar bu sıcaklık dalgasının günlük olabileceğini ve Türkiye'ye asıl sıcakların 23 Mayıs'tan sonra gelebileceğini ifade ediyor. Ancak mayısın son günlerinin sıcak geçeceği artık kesin. 

KEREM ÖKTEN UYARMIŞTI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından daha önce El Nino hava olayı etkisine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Amerika meteoroloji sitesi Accuweather, Türkiye'nin Mayıs ayında sıcak geçeceğini öngörüyor. Bu sene el nino var. Yaz sıcak olur fakat ani şiddetli hava olayları kaçınılmaz. Tedbirli olunmalı."