Türkiye için geriye sadece 55, Cuma 54, cumartesi 53 gün kalmıştı! Uzman isim bomba gelişmeyi duyurdu

Oldukça kurak bir kış geçiren Türkiye'de haziran ayına kadar kalan 55 günlük sürede ciddi bir yağmurun yağmaması durumunda yaz ayları su sıkıntısı yaşanacağı belirtilmişti. Ancak meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, giderek azalan süreye karşı iyi haberi verdi. Ökten, "Nisan ayı boyunca yağışlar ardı ardına gelecek. Yaz mevsimi için umut verici bir durum. Baraj kuraklarımızın acısını çıkartabilir" dedi.

Türkiye için geriye sadece 55, Cuma 54, cumartesi 53 gün kalmıştı! Uzman isim bomba gelişmeyi duyurdu

Avrupa başta olmak üzere ülkemiz ve dünyamızın artık en büyük sorunlarından biri kuraklık. Kuraklığın bizleri gelecekte etkileyebileceğini düşünüyorduk ancak tüm olumsuzluklar beklenenden önce gerçekleşti ve bu kıştan itibaren barajlarımız alarm vermeye başladı. 

HAZİRAN AYINA KADAR YAĞDI YAĞDI

Haziran ayından sonra sıcaklıkların tam anlamıyla etkisini göstermeye başlaması beklenirken, uzmanların tüm umudu nisan ve mayıs aylarında. Eğer Türkiye, haziran ayına kadar kalan 55 günlük sürede istenilen miktarda yağış alırsa, yaz ayları daha rahat geçecek. 

UZMAN İSİM İYİ HABERİ VERDİ

Türkiye'nin beklediği güzel haber de uzman isim Kerem Ökten'den geldi. Sosyal medya hesabından Türkiye'nin yağış senaryosuna ilişkin bir paylaşımda bulunan Ökten, "Türkiye bol yağmurlu bir aya girdi. Nisan ayı boyunca yağışlar ardı ardına gelecek. Yaz mevsimi için umut verici bir durum. Baraj kuraklarımızın acısını çıkartabilir. Bugün Kıyı Ege ve Marmara'da etkili gösteriler bekleniyor. İstanbul'da akşamdan yarın öğlene kadar yağmur var.." dedi. 

Türkiye için geriye sadece 55, Cuma 54, cumartesi 53 gün kalmıştı! Uzman isim bomba gelişmeyi duyurdu - Resim : 1