Türkiye için korkunç tarih resmen verildi... Duymak bile istemeyeceksiniz... Sadece 7 yılımız kaldı

Su krizinin etkilerini her geçen gün biraz daha ciddi şekilde yaşamaya başlayan Türkiye hakkında korkunç bir tarih resmen verildi. Türkiye’de artan nüfusla birlikte kişi başına düşen kullanılabilir yıllık su miktarının 2030 yılında 1.200 metreküpe düşecek. Uzmanlar gelecekte su göçlerinin yaşanabileceğini dile getiriyor. Bu konuda ilk tehlikede olan bölgelerden biri de Marmara Bölgesi.

Türkiye için korkunç tarih resmen verildi... Duymak bile istemeyeceksiniz... Sadece 7 yılımız kaldı

Türkiye'nin artık önündeki en büyük sorunlardan biri kuraklık ve su sorunu. Şu anda kimse bu konuyu ciddiye almıyor. Ancak bundan sadece 7 sene sonra her şey bugünden çok daha kötü olacak. İnsanlar sussuzluk ile boğuşmanın ilk sinyallerini alacaklar ve her şeyin daha kötüye gittiği anlaşılmış olacak. 

2030 YILI ÜRKÜTÜCÜ BİR EŞİK

Türkiye’de artan nüfusla birlikte kişi başına düşen kullanılabilir yıllık su miktarının 2030 yılında 1.200 metreküpe, 2040 yılında 1.116 metreküpe, 2050 yılında ise 1.069 metreküpe kadar düşmesi bekleniyor. Bu rakamlar, Türkiye’nin su kıtlığı çeken bir ülke durumuna geleceğini gösteriyor.

HER BİRİ KENDİNE ÖZEL SORUNLARA SAHİP 

Bununla birlikte, Türkiye’de her bir nehir havzası kendi içerisinde farklı dinamiklere ve öncelikli sorunlara sahip. Türkiye’de 25 ana nehrimiz ve kollarının oluşturduğu su toplama havzalarına nehir havzası deniyor. 

Nehir havzalarında yıllık kişi başına düşen su miktarlarına bakıldığında sadece dokuz havzamızda su stresi olmadığını görüyoruz. (Batı Akdeniz, Antalya, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Ceyhan,Dicle-Fırat,Doğu Karadeniz, Çoruh, Aras).