Türkiye için son 48 gün… Yarın 47 kalacak… Herkes baksın, sonu çok kötü olacak

Türkiye'de kuraklık her geçen gün etkisini biraz daha hissettiriyor. İstanbul'da dün beklenen oranda yağmur yağmamasının ardından gözler önümüzdeki günlere çevrildi. Eğer Nisan ayının son günü olan 30 Nisan'a kadar 48 gün içinde istenildiği kadar yağmur yağmazsa bizi bu yaz zor günler bekliyor.

Türkiye için son 48 gün… Yarın 47 kalacak… Herkes baksın, sonu çok kötü olacak

Avrupa'da başlayan kuraklık dalgası, zaten halihazırda kuraklık sıkıntısı çeken Türkiye'de de ciddi şekilde hissedilmeye başlandı. 

BARAJLAR BOŞ KALDI

Türkiye'de kış aylarının istenildiği gibi karlı ve yağışlı geçmemesinin ardında barajlar boş kaldı, birçok ilde yaşayan vatandaşlarımıza "suları tasarruflu kullanın" uyarısı yapıldı.

MART AYINDA BEKLENİYORDU

Özellikle İstanbul'da mart ayında yoğun yağış bekleniyordu ancak dün İstanbul'da etkili olan yağmur istenilen seviyeye bir türlü çıkmadı. Durum böyle olunca gözler önümüzdeki haftalara çevrildi. 

SON 48 GÜNÜMÜZ KALDI

Türkiye'de istenildiği gibi yağmur yağması için geriye 48 günümüz kaldı. Eğer Nisan ayının son günü olan 30 Nisan'a kadar 48 gün içinde istenildiği kadar yağmur yağmazsa bizi bu yaz zor günler bekliyor. 

ÖKTEN: ÇIKMADIK CANDAN ÜMİT KESİLMEZ

Yaptığı doğru tahminlerle bilinen meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin şu paylaşımı yaptı: 

Çıkmadık candan ümit kesilmez. Önümüzdeki 10 günlük süreçte bol yağışlı bir süreç bekleniyor. Özellikle Antalya ve Deprem bölgesi yüksek miktarda yağış alacak. Mart ayı ve olası bol yağışlı bir Nisan ayı bizim Yaz mevsimini çıkarmamızı sağlayabilir... 

Türkiye için son 48 gün… Yarın 47 kalacak… Herkes baksın, sonu çok kötü olacak - Resim : 1