Türkiye için tarih netleşti.. Herkes kendisini 23 Mayıs'a göre ayarlasın

Türkiye'nin El Nino sıcak hava dalgasından ne zaman etkileneceği merak ediliyordu. Milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen bu soru sonunda yanıt buldu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Türkiye'de sıcak havaların 23 Mayıs'tan sonra etkili olacağını dile getirdi.

Türkiye için tarih netleşti.. Herkes kendisini 23 Mayıs'a göre ayarlasın

Dünya artık El Nino hava dalgasının getireceği sıcak hava dalgasıyla yüzleşmeye başladı. Sıcak hava dalgasının az yağış ve kuraklık ile rekor sıcaklığı beraberinde getireceği biliniyor. Avrupa ülkeleri, 17 Mayıs'tan itibaren bu sıcak hava dalgasının kendilerini etkileyeceğini düşünüyordu. 

TÜRKİYE DE MERAK EDİYORDU

Türkiye de El Nino hava olaylarından sonra Türkiye'de havaların ne zaman ısınacağını merak ediyordu. Türkiye'nin merakı sonunda giderildi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede Türkiye'de 23 Mayıs'a kadar sıcak hava beklemediklerini açıkladı. 

NE OLACAKSA 23 MAYIS'TAN SONRA OLACAK

Ökten'in değerlendirmesine göre ne olacaksa 23 Mayıs'tan sonra olacak. Yani sıcak hava dalgasının mayıs sonları itibariyle Türkiye'de etkili olması bekleniyor.