Türkiye için tarih verildi. O tarihte giriş yapacak, cuma günü etkisini iyice artıracak. Tüm Marmara'yı kaplayacak

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye için resmi bir tarih verildi. O tarihte etkisini göstermesi beklenen hava olaylarının, cuma günü daha da genişleyerek tüm Marmara bölgesini kaplaması bekleniyor.

Türkiye için tarih verildi. O tarihte giriş yapacak, cuma günü etkisini iyice artıracak. Tüm Marmara'yı kaplayacak

Türkiye'de bir süreden bu yana  ısınan havalar yerini yeniden şiddetli soğuklara bırakıyor. Resmi meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan yeni bir bilgiye göre Türkiye'ye perşembe günü Karadeniz bölgesindeki illerimiz üzerinden yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, haftalık hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CUMA GÜNÜ TÜM MARMARA'YI KAPLAYACAK 

Şahbaz, perşembe günü Türkiye'ye giriş yapacak soğuk sistemin cuma günü ise Marmara'da etkisini artıracağını belirterek şöyle konuştu: 

"Perşembe günü, yağışlı sistem, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yağış yapacak ancak yurdumuzu terk ediyor. Buna karşılık perşembe günü, yurdumuzun, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesini bekliyoruz.

Bu yeni sistemin etkisiyle perşembe günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışlar görülecek. Kıyı kesimlerde genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Cuma günü yeni sistem daha da genişleyerek ülke üzerindeki etkisini artırıyor. Marmara'da, Batı Karadeniz'in tamamında yağış bekliyoruz. Orta Karadeniz'in de iç kesimlerinde yağış olacak."