Türkiye ile Google arasında anlaşma! Bakan Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB Başöğretmen Salonu'nda, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Google iş birliğinde düzenlenen Öğretmenler İçin Dijital Dönüşüm Programı'nın Dijital Sertifika Töreni'ne katıldı.

Türkiye ile Google arasında anlaşma! Bakan Selçuk açıkladı

Selçuk, öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için Google ile iş birliği içinde dijital dönüşüm programını hızlı şekilde sürdürmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Öğretmenlerin bu konularda yetişmesinin önemini vurgulayan Selçuk, "Öğretmenimizin birikimi, Türkiye 'nin birikimidir. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği, öğretmenimizin birikimiyle doğrudan doğruya alakalıdır." dedi.

Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde çevrimiçi eğitimler düzenlediklerini anlatarak, "Salgın döneminde özellikle çevrimiçi eğitimler düzenleyerek, 896 bin öğretmenimizin bireysel gelişimine katkı sağladık. Bu bir dünya rekoru aslında. Yani bu kadar sürede 896 bin öğretmeni bu tür eğitimlerden geçirmek, sertifikalar vermek gerçekten büyük bir hikaye diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"YAKLAŞIK 128 BİN ÖĞRETMENİMİZ EĞİTİM ALDI"

Program kapsamında bir eğitim kitabı da hazırlandığını bildiren Selçuk, şöyle devam etti:

"Bu kitapla beraber işin somuta nasıl dönüşeceği, öğrenme yönetim sistemleriyle nasıl destekleneceği ve bunun öğretmenden öğrenciye nasıl aktarılacağı konusuna ilişkin de somut çalışmalar mevcut. Yani sadece yol haritasından söz etmiyoruz. Google ile beraber yaptığımız bu iş birliğinde yaklaşık 128 bin öğretmenimiz eğitim aldılar ve bu eğitimle beraber dijital becerilerinin gelişmesi konusunda büyük bir mesafe katettiler."

Google ile iş birliği kapsamında yeni mesleki gelişim programlarının da belirlendiğine dikkati çeken Selçuk, şunları söyledi:

"Google Türkiye ile 'Yapay Zeka Uzmanlığı' bunlardan biri. Artık Milli Eğitim Bakanlığının bütün iş ve işlemlerinin yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli bir perspektife sahip olması bizim yeni normalimiz. Bütün süreçlerde veriye dayalı yönetim ve çözümlemeler yapmak, bizim için artık sıradanlaşmaya başladı. 'Veri Analizi Uzmanlığı' ve 'İnternet Güvenliği' de bizim açımızdan çok önemli bir konu. Çünkü bu alanlarda derinleşirken, bir taraftan risklerle de karşı karşıyayız ve o riskleri nasıl yöneteceğimiz konusunda ciddi bir altyapı oluşturuyoruz."

"GOOGLE İLE BERABER BİR AİLE HATTI OLUŞTURDUK"

Selçuk, teknolojinin doğru, yerinde ve zamanında kullanımının önemine işaret ederek, "Bu çerçevede de Google ile beraber bir aile hattı oluşturduk. Bu hat vasıtasıyla da internet güvenliği konusunda ailelerin çocuklarına rehberlik edebilmelerini kolaylaştıracağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Yapay zeka, veri analizi, internet güvenliği gibi konuların öğretmenlerin günlük işleri haline geldiğine dikkati çeken Selçuk, eğitim sürecinin dijital becerilerle desteklenmesinin öneminin salgın döneminde daha iyi anlaşıldığının altını çizdi.