Erkan Baş tv100'e konuştu: Önümüzdeki günlerce açıklayacağız! Oyuncu Mehmet Aslantuğ’a nasıl teklif götürüldü?

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimle ilgili "Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün muhalefet güçlerinin tek aday etrafında birleşmesi lazımdır dedik. Aday çıkartmamak için bizim bir adımdı. Önümüzdeki günlerde gerekiyorsa daha net bir pozisyon açıklanabilir." ifadelerini kullandı. Baş, oyuncu Mehmet Aslantuğ'a milletvekilliği teklifinin partinin kültür sanat bürosu önerisiyle götürüldüğünü açıkladı.

Efsane gazeteci Uğur Dündar ve gazeteci-yazar Mine Özbek'in sunumuyla, her cumartesi akşamı tv100 ekranlarında yayınlanan Haftanın Panoraması’na, bu hafta Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş konuk oldu.

Erkan Baş'ın açıklamalarından satır başları:

"REKTÖRE HAKARET SUÇUYLA BANA CEZA VERİLDİ"
- (Akademisyenlik kariyeri) 2000’li yılların başında bir özelleştirme başlandı. Özelleştirme sürecinde işçiler işten çıkarıldılar. Haklarını almak isteyip direniş yaptılar. Biz de o eylemlere destek verdik. Eylemlerin neticesinde rektöre hakaret suçuyla ceza verildi bana.

- Dünyayı ve ülkemizi emek ekseninde değerlendiriyoruz. Bizim kırmızı çizgimiz emektir, alın teridir. Her emekçi inancı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bizim açımızdan temel kıstas var. Emekle sermaye arasındaki mücadelenin hangi tarafındasın?

"BİZ DAHA İYİ MUHALEFET EDEBİLECEĞİMİZİ İDDİA EDİYORUZ"
- Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değiştirilmesinde görüş birliği içerisindeyiz. Bunu hiç tartışmıyoruz. Bir anda önce Türkiye'nin bu sistemden kurtulması lazım. Bizim bir tarafta düşmanlarımız var, bunlarla kıyasıya mücadele edeceğiz. Bir tarafta ise rakiplerimiz var, Millet İttifakı rakibimiz. Biz daha iyi muhalefet edebileceğimizi iddia ediyoruz. Biz ülkenin yarınları için daha güzel şeyler önerdiğimizi iddia ediyoruz. Bunu yurttaş önünde tartışmak istiyoruz. Bir tarafta ise dostlarımız var. Emek ve Özgürlük İttifakı bizim dostlarımız. 

"MEHMET ASLANTUĞ'U KÜLTÜR SANAT BÜROMUZ ÖNERDİ"
- Meryem Göktepe ile 1 ay önce tanıştım. Mehmet Aslantuğ'u bizim kültür sanat büromuz önerdi. Arkadaşlar değerlendirme yaptı. Arkadaşların önerisiyle sayın Aslantuğ ile tanıştık, sohbet ettik. Birlikte çalışmamızın koşulları var mı diye baktım. Sağolsun kabul etti. Şöyle algılanıyor. TİP ünlüleri mi milletvekili yapıyor? 600 adayımızdan 10 tanesini açıklamışız. Anıl İGDAŞ işçisi, Meryem Göktepe kamu emekçisi, Mehmet Kamil üretici, İrfan Değirmenci emekli olacak kadar çalışmış bir gazeteci, Aylin belediye işçisi bir arkadaşımız. Emine Büyüknohutçu doğasına, toprağına sahip çıktığı için annesi, babası katleditmiş bir arkadaşımız. Biz beş yıldır anlattıklarımızı yapmaya başladık. Diyorduk ki kadınlar girecek bu meclise gençler girecek işçiler girecek meclis halkın meclisi olacak diyorduk. Şimdi onu yapmaya çalışıyoruz. 

"MISRA ÖZ MİLLETVEKİLLİĞİNİ HAK ETMEYECEK DE KİM HAK EDECEK"
-
Adalet, Türkiye'nin en önemli sorunu. 5 yıl önce evladını kaybetmiş. Biz daha yeni milletvekili olmuştuk. O gün bugündür yapıştı yakasına, adalet arıyor. Mısra Öz milletvekilliğini hak etmeyecek de kim hak edecek.

"TİP ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE İKTİDAR OLMAYACAK"
- TİP önümüzdeki seçimlerde iktidar olmayacak. Ben bunu biliyorum ve seçim beyannamesi biz iktidara gelirsek bunu yapacağız şunu yapacağız diye yazdığımız şeyler değil. Biz güçlenen TİP’nin neleri yapabileceğini anlatacağız. Ülkeye yeni bir vizyon sunmaya çalışacağız.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ"
- Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün muhalefet güçlerinin tek aday etrafında birleşmesi lazımdır dedik. Aday çıkartmamak için bizim bir adımdı. Cumhurbaşkanı adayımız gezecektir partileri. Biz, sendikalarla, odalarla görüşelim. Önümüzdeki günlerde gerekiyorsa daha net bir pozisyon açıklanabilir.