TÜİK: İstihdam endeksi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, istihdam endeksi yıllık bazda yüzde 4,5 arttı.

TÜİK: İstihdam endeksi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2020 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks sanayi sektöründe yüzde 7,6 arttı, inşaat sektöründe yüzde 15,5 arttı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 0,6 arttı.

Çalışılan saat endeksi yıllık yüzde 2,3 azaldı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2020 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks sanayi sektöründe yüzde 2,0 arttı ve inşaat sektöründe yüzde 9,6 arttı, ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 7,0 azaldı.

Brüt ücret-maaş endeksi yıllık yüzde 11,5 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2020 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks sanayi sektöründe yüzde 18,0, inşaat sektöründe yüzde 18,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 6,3 arttı.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi yıllık yüzde 3,2 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2020 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde,  endeks sanayi sektöründe yüzde 0,4 arttı, inşaat sektöründe yüzde 0,2 azaldı,  ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,9 arttı.

Çeyreklik yüzde 2,3 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2020 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks sanayi sektöründe yüzde 2,4, inşaat sektöründe yüzde 1,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2,6 arttı.