Türkiye, İsveç ve Finlandiya görüştü! Kritik zirve sonrası İbrahim Kalın açıkladı: Atılan bazı adımlar memnuniyet verici, süreç henüz bitmedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'deki NATO Karagahında "Üçlü Muhtıra" çerçevesinde kurulan "Daimi Ortak Mekanizma"nın üçüncü toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantının olumlu bir havada geçtiğini ifade eden Kalın, "Biz bugüne kadar açıkça ifade ettik. Madrid'de imzalanan mutabakatın tamamen uygulanmasını istiyoruz. Bu uygulandığında iki ülkenin NATO üyeliği olumlu şekilde ilerleyecektir. Atılacak adımlarda gecikme olursa üyelik süreçleri uzar" dedi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya görüştü! Kritik zirve sonrası İbrahim Kalın açıkladı: Atılan bazı adımlar memnuniyet verici, süreç henüz bitmedi

Türkiye’nin terör örgütleriyle bağlantılarını kesmediği için askıya aldığı üçlü mekanizma görüşmeleri yeniden başladı. Brüksel’deki NATO karargahında gerçekleştirilen görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'deki NATO Karagahında "Üçlü Muhtıra" çerçevesinde kurulan "Daimi Ortak Mekanizma"nın üçüncü toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Kaygıları dile getirdik. Toplantımız olumlu bir havada gerçekleşti. Atılan bazı adımlar memnuniyet verici, süreç henüz bitmedi. Terörle mücadelede atılacak adımları takip edeceğiz. Madrid'de imzalanan anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz.

Geçmişte olduğu gibi biz prensipte NATO'nun genişleme politikasını hep destekledik.

Türkiye'nin güvenlik beklentilerinin altını bir kez daha hem İsveçli hem Finlandiyalı mevkidaşlarımızla çizdik. Biz terörün ayrım yapmadan her türüne karşı kararlı bir mücadelenin temel husus olduğunu ifade ediyoruz.

Biz bugüne kadar açıkça ifade ettik. Madrid'de imzalanan mutabakatın tamamen uygulanmasını istiyoruz. Bu uygulandığında iki ülkenin NATO üyeliği olumlu şekilde ilerleyecektir. Atılacak adımlarda gecikme olursa üyelik süreçleri uzar.