Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ilk kez tv100’e konuştu! Yapacağı ilk 3 icraatı açıkladı

tv100’ün severek takip edilen programı Gündeme Dair’e konuşan Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK) Genel Başkanı Ahmet Özal, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak, yapacağı icraatları açıkladı.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak katılıp gündemi değerlendirdi.

Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK) Genel Başkanı Ahmet Özal, tv100 canlı yayınına konuk olarak katıldı. Ahmet Özal, Pınar Işık Ardor’un sorularını yanıtlayarak açıklamalarda bulundu.

“NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken 100 bin imzanın toplanacağı konusunda şüphesinin olmadığını belirten Ahmet Özal, “Ben bir iktisatçıyım yurt dışında eğitim gördüm artı yurt dışında IMF’ de bankacılık yaptım. 10 sene civarında başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı köşkünde Türkiye’nin ekonomik iç ve dış problemlerini de yaşamış ve tecrübe edinmiş birsiyim. 20 sene siyasete ara verdikten sonra niye siyasete geri döndüm? Çünkü ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ben mevki makam peşinde olsaydım son 20 senede milletvekili, bakan olabilirdim belki” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÇÖZÜM SÜRECİNDEKİ BAŞLATTIĞI HAREKET CESUR BİR HAREKETTİ”

Türkiye’nin sorunlarına ilişkin konuşan Özal, “Şu anda ekonomi büyük sorundur. Çözülmesi için radikal kararlar alınması lazım. Radikal kararlar maalesef daha alınamadı Türkiye’de. İkinci en büyük sorun dış siyasette, Türkiye’nin mutlaka batı dünyasıyla doğu dünyasıyla olduğu kadar ilişkilerini düzeltmesi lazım. Türkiye dünyanın merkezinde bir ülkedir. Her zaman bizi rahatsız etmek isteyenler olacak yumuşak karınlarımızdan vururlar bizi. Onları bizim yok etmemiz lazım. Örneğin Kürt meselesi hala konuşuluyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm süreci döneminde başlattığı hareket cesur bir hareketti, başarıya ulaşamadı belki. Ama bunun sebebi bana sorarsanız bunun muhatapları mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi olması gerekir. Hatta ben bugünkü konuşmamda şu çağrıyı da yaptım, dünyada İspanya’daki İran’daki yasadışı bazı örgütler çözüldü. Ama hiçbir zaman Türkiye’deki kadar sıkıntıya yol açmadı. 40-50 bine yakın insanımızı kaybettik. Unutmayın son 40 senede Türkiye’nin harcadığı para 2,5 trilyon dolardır bu mücadele için” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERE YATIRIM YAPMAMIZ LAZIM”

Türkiye’de yüzde 24- 40 oranında kararsız oy çoğunluğunun olduğunu vurgulayan Özal açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hala kararsız bir oy çoğunluğu var. Kararsız oylar, hemen değişebilecek oylardır. Bizim oylarımız, bu kararsız oyların dışında hem merkez sağdan hem merkez soldan bize gelecek oylar var. İlk icraat Türkiye’de orta direk kavramını yeniden getirmek ve satın alma gücünü artırmaktır. İkinci olarak yurt dışı ilişkilerini geliştirmek ve Türkiye’de mutlaka adalet, güveni sağlamak. Türkiye’den para kaçmasını engellemek ama en önemlisi Türkiye’ye yatırım girişini sağlamak için güveni sağlamamız lazım. Üçüncüsü gençlere yatırım yapmamız lazım. Gençlerin ihtiyacı olan bursları karşılıksız vermek ve yurt meselelerini çözmektir.”