Türkiye kırmızı listede heyecanla onu arıyordu… Tunceli’de fotokopana takıldı… Gece yaptığı hareket herkesi şok etti

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından kırmızı listeye alınan vaşak Tunceli’de fotokapanlara takıldı. Fotokapan ilk defa bir vaşağın sesini bu kadar uzun kaydederken vahşi hayvanın eşine seslendiği duyuldu.

Nesli tükenme tehlikesi aldtında olduğu için kırmızı listede yer alan vaşak Tunceli’de fotokapanlara tarafından görüntülendi. Doğa Koruma Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin biyolojik çeşitlilik envanterini çıkarmak ve avcılıkla mücadele çerçevesinde kentin farklı noktalarına çok sayıda fotokapan kuruldu. Söz konusu fotokapan ilk defa bir vaşağın sesini bu kadar uzun süre kaydetti.

Türkiye kırmızı listede heyecanla onu arıyordu… Tunceli’de fotokopana takıldı… Gece yaptığı hareket herkesi şok etti - Resim : 1
 
ÇIKARDIĞI SESLER HAYRETE DÜŞÜRDÜ
 
Görüntülerde, vaşak uzun süre çiftleşmek için eşine seslenirken yer alıyor. Fotokapan sayesinde vaşağın sesi ilk kez bu kadar uzun süreyle kayıt altına alınmış oldu. Uzmanlar ise vaşağın bu seslerini hayretle dinledi.