Turizmde eylülde 'yerli-yabancı oranı' tersine döndü!

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, temmuz ve ağustos aylarında kıyı bölgelerde açık olan otellerde hem yerli tatilci hem de turist girişleri ile doluluk ortalaması yüzde 50’lerde gerçekleştiğini kaydederek, "Eylülde yüzde 80 yerli, yüzde 20 yabancı turist oranının tersine döndü" dedi.

Turizmde eylülde 'yerli-yabancı oranı' tersine döndü!

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, temmuz ve ağustos aylarında kıyı bölgelerde açık olan otellerde hem yerli tatilci hem de turist girişleri ile doluluk ortalaması yüzde 40-50’lerde gerçekleştiğini belirtti.

Eylülde yerli-yabancı oranı tersine döndü”

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, pandemi etkisiyle yaz aylarının yerli turist ağırlığıyla geçtiğini hatırlatırken; eylülde yüzde 80 yerli, yüzde 20 yabancı turist oranının tersine dönmeye başladığını söyledi. İşler, “İngiltere, Rusya ile Polonya ve Romanya olmak üzere Orta Avrupa’da yüksek talep var. Türkiye’nin ‘güvenli turizm’ uygulamaları ile Avrupa’da en hijyenik tatil ortamını sunduğu çok iyi anlaşıldı. Tedbirleri elden bırakmadan kurallara uyarsak, hem sosyal hayatta, hem de ekonomide iyi dönüşler almaya devam ederiz” diye konuştu.

Dünya Gazetesinden Selenay Yağcı'nın haberine göre, eylül ayının iyi geçtiğini vurgulayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, rezervasyonlarda 20 Eylül'den sonra bir duraksama olduğunu söyledi. Antalya’da ekim sonunda kapanmaya hazırlanan otellerin olduğunu belirten Alkaya, Antalya’nın Belek bölgesinde futbol ve golf turizminin kış aylarında yapıldığını hatırlatarak, “Şu an için biz kapatmayacağız. Golf turizminde en çok gelenler, İngilizler... Geçen yılın gerisinde olsa da şu an kasım-aralık için rezervasyonlar mevcut. Futbol turizminde ise Rusya’ya kaldık sadece. Ancak belirsizlik sürüyor. İşlerin iyi gitme ihtimaline tutunuyoruz” dedi.