Hayatını Türk doktorlar kurtardı!

Somali’de her gün yaklaşık bin kişiye sağlık hizmeti veren, Somalililere umut olan Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, karnındaki bebeğin sırtına kurşun saplanan Sagal Abdiwahab Muhammed ve bebeği sağlığına kavuştu.

Hayatını Türk doktorlar kurtardı!

14 Mayıs Salı gecesi hastaneye yatırılan 24 yaşındaki Sagal Abdiwahab Muhammed’in karnındaki 8 aylık bebeğin kurşunla vurulduğu tespit edildi.

Doktorlar, anneyi ve bebeğini kurtarmak için zamanla yarışarak hastayı ameliyata aldı. Vücuduna mermi saplanan bebek yaralı olarak dünyaya geldi. Doktorlar sırtına mermi saplanan 8 aylık bebeği kurtarmak için yeni bir ameliyata başladı.

Hayatını Türk doktorlar kurtardı! - Resim : 12 kilo 680 gram ağırlığındaki bebek sırtında bir mermiyle doğdu

Olayla ilgili konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Timuçin Kurtuluş Mermer şunları söyledi...

“Anne ve bebeğinin hayati tehlikesi çok yüksekti. Hazırlıklarımızı yaptık, hastamızı acil ameliyata aldık ve sezaryen yöntemiyle doğurttuk. Sağlıklıydı fakat sırt kısmında kurşun girişi vardı. Cerrahi Uzmanımız Süleyman Koç diğer organlarda hasar varlığının olup olmadığını inceledi ve hasar olmadığını tespit etti. Bunun sonucunda ameliyatı sonlandırdık. Bebeği yeni doğan yoğun bakim kliniğine yatırdık”

“2 santimlik mermi yarım saatte çıkarıldı”

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Yıldız, zorlu ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi...

“Yaklaşık yarım saat süren başarılı bir operasyonla 2 santim büyüklüğünde, bebeğin hayatını tehdit eden mermi çekirdeğini çıkardık. Operasyon esnasında herhangi bir komplikasyon gerçekleşmedi”

Hastane Yöneticisi Doç. Dr. İsmail Yılmaz ise “Bebeğin hayata tutunmasındaki tüm aşamalarında ultra gayret gösteren tüm hastane çalışanlarımızı tebrik ediyorum Somali'de ilkleri başarmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

'Sağ olsun iyi ilgilendiler ve hemen ameliyata alındık'

Anne Sagal Abdiwahab ilk başvurduğu hastanenin kendisinden para istediğini ve vücudundaki mermiyi bulamadıklarını söyledi ve yaşadıklarını şöyle anlattı...

“Oradan başka hastaneye geçtik ve diğer hastanede mermiyi bulunmayınca daha derin bir ameliyat için rahmimi açacaklarını söylediler, bu hastanelerin işe yaramadığını görünce hemen Somali Recep Tayyip Erdoğan Hastanesine geldik. Sağ olsun iyi ilgilendiler ve hemen ameliyata alındık, saatlerce süren başarılı ameliyattan sonra hamd olsun bebeğim kurtarıldı”