Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: 1 yılda yaklaşık 750 civarında turnuva düzenliyoruz

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Okan Bayülgen ile Uykusuzlar Kulübü, izleyicileri yine ekran başına kilitledi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Uykusuzlar Kulübüne özel açıklamalar yaptı.

Ekranların sevilen ismi Okan Bayülgen'in ilgiyle izlenen programı Uykusuzlar Kulübü'nde yine birbirinden önemli konuklar yer aldı. 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'un da yer aldığı programa Norm Ender, Köfn grubundan Salman Tin, Astrolog Hande Kazanova, Şef Arda Türkmen, Bensu Orhunöz ve Yeşim Salkım katıldı.

Türkiye Tenis Deferasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Uykusuzlar Kulübü'nde Tenis sporuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Durmuş, 1 yılda 74 civarı turnuva düzenlediklerini söyleyerek önemli bilgiler verdi. 

Cengiz Durmuş'un Uykusuzlar Kulübü'nde yaptığı açıklamalar şöyle; 

Türkiye Tenis Federasyonu olarak biz 1 yılda yaklaşık 750 civarında turnuva yapıyoruz. Bunların 600 tanesi ulusal 150 civarı ise uluslararası olmak üzere turnuva düzenliyoruz.

En fazla uluslararası turnuva düzenleyen ülkelerden biriyiz. Hatta bu konumda birinci durumdayız. Bu işin sportif tarafı.

Bekleme salonunda beklerken sanatın ve sanatçının ne kadar önemli olduğunu sanata ne kadar aç olduğumuzu orada ettiğimiz sohbetlerde anladım.

Tenis öyle bir branş ki; Hiçbir branşta göremeyeceğiniz kişisel gelişimde çok değerli katkılar sunuyor. Çocuklarımız 6-7 yaşında hakemsiz oynamaya başlar. Hakemsiz oynadğı maçlardan rakibin akıllarını okuyarak onu yenmek zorunda olduğunuz bir alana giriyorsunuz.

Oyun kendi içerisinde çok değişkenlik gösteriyor. Bir kazanıyorsun, bir kaybediyorsun... Rakibin hakkını koruyarak oynuyorsun. Oyunun sonunda bu sadece bir oyun olarak kalmıyor.

Bir çocuğun kariyeri ne olursa olsun. Aşçı, mühendis, doktor... fark etmez. Oyundaki o kararlılık o çocuğun gerçek hayatta çok çabuk bir şekilde karar vermesini, adil olmasını ve verdiği kararın sorumluluğunu taşımasını sağlıyor. Bu açıdan tenis dünyada çok fazla seyredilen izlenilen bir oyundur.