Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın 3’üncüsü yapıldı! Bakan Kurum: Devletimiz tüm imkanlarla çalışmaları yürütüyor

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın 3’üncüsü gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla yapılan toplantıda “Devletimiz tüm imkanlarla çalışmaları yürütüyor” dedi.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın 3’üncüsü yapıldı! Bakan Kurum: Devletimiz tüm imkanlarla çalışmaları yürütüyor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çalışmaları kapsamında 158 bilim insanı, uzmanlar ve 13 kuruldan oluşan ‘Bilim Kurulu’nun toplantısının üçüncüsü İstanbul’da başladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Depremin üzerinden 60 gün geçti. 6 Şubat sabahı yaşadığımız deprem sebebiyle gerçekten 81 ilimizi yasa boğan ve 81 ilimizde tüm vatandaşlarımızı derinden etkileyen bu depremle birlikte 60 gündür de yoğun bir şekilde devletimiz tüm imkanlarıyla sahada bu çalışmaları yürütüyor. AFAD’ımız koordinasyonunda Türkiye Acil Müdahale Planı tam planı çerçevesinde yapılması gereken süreçleri yürütüyor. Her il kendi içinde koordinasyonunu yine bu plan çerçevesinde yürütüyor” açıklamasıyla toplantıyı başlattı.

Bakan Kurum, bilim kurulu üyelerinin geçtiğimiz hafta deprem bölgesinde saha ziyaretlerinde teknik incelemeler yaptığını ve yine bugüne kadar yaptıkları çalışmalara dair raporları Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Sekretaryasına sunduğunu belirtti.