Türkiye ve dünya sular altında kalacak... Verilen tarih hakkında korkunç gelişme. Şnorkelleri hazırlayın

Türkiye ve dünyanın sular altında kalacağı artık kesin bir gerçek. Bugün itibarıyla deniz suyu yükselişi tam 98.5 milimetreye (9.5 cm) ulaştı. Uzmanlara göre dünyanın sular altında kalma tarihi 2100 ancak bu tarih hakkında korkunç gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye ve dünya sular altında kalacak... Verilen tarih hakkında korkunç gelişme. Şnorkelleri hazırlayın

Küresel ısınma tüm hızıyla devam ederken, buzullar da eriyor. Buzuların erimesiyle birlikte deniz suyu seviyesi yükselmeye devam ediyor. Deniz suyu seviyesinin yükselmesi ise deniz kenarındaki evlerin ve yerleşim yerlerinin sular altında kalması anlamına geliyor. Araştırmacılar tarafından aktarılan son bilgilere göre dünyanın 2100 yılında sular altında kalması bekleniyor. Fakat son yaşanan gelişmeler bu tarihle ilgili yeni endişeleri ortaya koydu. 

DENİZ SUYU HIZLA YÜKSELİYOR

Hava Forum tarafından konu hakkında son yapılan bir paylaşımda, "Isındıkça eriyen buz tabakaları ve erimeye bağlı yeni gelen sular... 1993'ten bu yana deniz suyu seviyesi sürekli artıyor. Bugün yükselme tam 98.5 milimetreye (9.5 cm) ulaştı ! Hala küresel ısınma ve iklimsel dengesizliğe inanmayan var mı?" ifadelerine yer verildi. Bu da deniz sularının yükselme hızının arttığına işaret ediyor. 

2100 TARİHİ HAKKINDA KORKUNÇ ENDİŞE

Yapılan araştırmalara göre Küresel ısınma etkisiyle iklimin değişmesi ve su seviyesinin yükselmesi sonucu 2100'e kadar en az 10 büyük kent sular altında kalacak. Ancak deniz suyunun bu şekilde yükselmeye devam etmesiyle birlikte bu tarih 2050 yılına kadar çekilebilir. Yani kısacası "Şnorkelleri" şimdiden hazırlamak gerekiyor...

Türkiye ve dünya sular altında kalacak... Verilen tarih hakkında korkunç gelişme. Şnorkelleri hazırlayın - Resim : 1