Türkiye tarihinde devrim yaşanacak! Bakan Dönmez duyurdu! 20 Nisan’da dönüm noktası! Bayrama büyük müjdeler var!

Yerli gaz üretiminde sona gelindi. Türkiye Ramazan Bayramı’na müjdelerle girecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gazın konutlarda kullanımı ile ilgili tarih verdi. Türkiye tarihinde devrim olarak nitelendirilen doğal gazda nisan ayı dönüm noktası olacak.

Türkiye tarihinde devrim yaşanacak! Bakan Dönmez duyurdu! 20 Nisan’da dönüm noktası! Bayrama büyük müjdeler var!

Yaklaşık iki yılı aşkın süredir dışa bağımlılığa son verecek Türkiye'nin en büyük keşfi doğal gazda sona gelindi. Yerli gaz üretimi için düğmeye basıldı ve karadaki doğal gaz işleme tesisinin resmen devreye girecek.

Türkiye için devrim olarak adlandırılan doğal gaz üretimi için konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gazın konutlarda kullanımını sağlayacak çalışmalar için resmen tarihi açıkladı. Doğal gazın konutlarda kullanımı için çalışmalarda sona gelindiğini duyuran Bakan Dönmez, tarih verdi.

BAKAN DÖNMEZ 'İLK DEFA OLACAK' DİYEREK AÇIKLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Dönmez, ziyaretin ardından personelle birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi. 20 Nisan günü enerji tarihinde bir devrim yaşanacağını aktaran Bakan Dönmez, zorluk derecesinin yüksek olmasına rağmen kısa sürede projenin hayata geçirilmesinin ilk olacağına dikkat çekti. Gazın gemide yanışını görmelerine rağmen bazı kişilerin inanmak istemediğini ve inanmadığını söyleyen Dönmez, şöyle devam etti: "Sizlerin emeği, çabası ve gayretiyle 20 Nisan bir dönüm noktası olacak.

ENERJİ TARİHİNDE DEVRİM OLACAK

Bakan Dönmez, çalışmaların başlamasının ardından iki yılı aşkın bir sürenin geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Enerji tarihimizde bir devrim yaşanacak. Bunların mimarı sizlersiniz. Biz sık sık gelip gitsek de yapılan çalışmalara sizlerden dinlesek de siz fiilen bu işi yaşıyorsunuz. Yaklaşık iki buçuk yıl önce Türkiye'nin en büyük keşfini gerçekleştirdiniz. Hatta sadece Türkiye'nin değil, o tarihte dünyadaki deniz altlarında, denizlerde yapılan en büyük keşfin altına imza atmış oldunuz. O günden bu zamana yaklaşık iki buçuk yıl kadar bir süre geçti.

Herhalde 960. günlerde falanız. Herhalde dünya tarihinde, biraz önce genel müdürümüzde ifade etti. Bu kadar zorluk derecesi yüksek olmasına rağmen bu kadar kısa sürede bir projenin hayata geçirilmesi ilk defa olacak. Uzun müddette bu rekoru belki kırılmayacak diye düşünüyoruz. Belki de kırarsa yine sizi kıracaksınız. Ona inanıyoruz. Bugüne kadar yine hamdolsun kazasız belasız bir problem yaşamadan da gelmiş olduk. Şimdi önümüzde işte bir hafta on gün bir gibi bir süre var. İşleri toparlayacağız. Ve o gazı karada yakacağız.”

BAKAN DÖNMEZ DOĞAL GAZ MÜJDESİ İÇİN TARİH VERDİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Birçok kişi gemide yanışını, yakılışını görmesine rağmen inanmak istemedi, inanmadılar. Bakalım karada yaktığımızda inanacaklar mı? Allah bilir. Çünkü bazı insanlar maalesef insanlar gözleri var göremiyor, kulakları var duymuyor. Ne yapsak boş. Ama sağduyulu insanımız, milletimiz, insanımız burada sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyor ve çok iyi de takdir ediyor. İnşallah Cumhurbaşkanımızın ve diğer protokolün teşrifleriyle Ramazan'ın son günü yani arife günü bu töreni yapacağız ve bayrama büyük müjdelerle ve sevinçlerle hep birlikte girmiş olacağız. Tem temennimiz odur. Birçok kişi gemide yanışını, yakılışını görmesine rağmen inanmak istemedi, inanmadılar. Bakalım karada yaktığımızda inanacaklar mı? Allah bilir. Çünkü bazı insanlar maalesef insanlar gözleri var göremiyor, kulakları var duymuyor. Ne yapsak boş. Ama sağduyulu insanımız, milletimiz, insanımız burada sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyor ve çok iyi de takdir ediyor. İnşallah Cumhurbaşkanımızın ve diğer protokolün teşrifleriyle Ramazan'ın son günü yani arife günü bu töreni yapacağız ve bayrama büyük müjdelerle ve sevinçlerle hep birlikte girmiş olacağız. Tem temennimiz odur. " diye konuştu.