Türkiye'de 10,11,12,13,14,15 Temmuz'da sokağa çıkacaklar dikkat! Başımıza bir de bu bela çıktı. Herkes öğrenip bilsin

Türkiye'de temmuz ayından itibaren yüksek sıcaklıkların etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların tavan yapacağı tarihler olarak şimdiden açıklanan 10 Temmuz ile 15 Temmuz arasında sokağa çıkacak vatandaşların cilt kanserine karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Türkiye'de 10,11,12,13,14,15 Temmuz'da sokağa çıkacaklar dikkat! Başımıza bir de bu bela çıktı. Herkes öğrenip bilsin

Türkiye'de bir türlü gelmeyen yaz ayları temmuz ayından itibaren tamamen yurt genelinde etkili olmaya başlayacak. Hatta ülkemizde şimdiden deniz suyunda ısınma meydana geldi. Bayramda denize girecek vatandaşlarımızı sıcak bir deniz suyu karşılayacak. 

ASIL BOMBA TEMMUZ'DA

Ancak sıcaklıklar konusunda asıl bomba temmuz ayında yaşanacak. Temmuz ayında Türkiye genelinde sıcaklıkların tavan yapması bekleniyor. Temmuz'un ikinci haftasından itibaren hem sıcaklık oranlarının yükseleceği tahmin ediliyor. 15 Temmuz'dan sonra da yaz ayları tam olarak gelmiş olacak. 

CİLT KANSERİNE DİKKAT

Güneşin tepede olduğu vakitler de cildimiz zararlı ışıkları alacağı için cilt kanserine karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Güneş altında duracak vatandaşların mutlaka güneş kremi kullanması gerektiği belirtildi. Ayrıca güneşi geçirecek renkte kıyafetlerin de tercih edilmemesinin üzerinde duruldu. 

Uzmanlar tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: 

"Kırmızı, siyah ve lacivert gibi koyu veya parlak renkler, beyaz ve pastel gibi daha açık renklerden daha fazla UV ışınını emer."