Türkiye'de 15 Haziran'dan sonrasını bize kabus edecekler. Belirtileri resmen açıklandı. Yanınızdaki kağıda not edin

Türkiye'de 15 Haziran'dan sonra kene vakalarında patlama yaşanması bekleniyor. Uzmanlardan da keneler hakkında peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Uzmanlar, kene vakalarının belirtileri hakkında şunları söyledi: "Diş eti ve burun kanaması, iç kanama ve idrardan gelen kan gibi bulgular şeklinde seyredebilir. Vakalarımız nisan ayında gelemeye başladı."

Türkiye'de 15 Haziran'dan sonrasını bize kabus edecekler. Belirtileri resmen açıklandı. Yanınızdaki kağıda not edin

Türkiye'de 15 Haziran'a yaklaşılırken, kene vakalarının da artmasından endişe duyuluyor. Bu nedenle uzmanlar tarafından kene vakalarına ilişkin daha sık açıklamalar yapılmaya başlandı. Son olarak kene vakalarının belirtileri hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu. 

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Tanyel ise Türkiye'de 2002 yılından itibaren KKKA hastalığının yoğun olarak görüldüğüne işaret etti.

KENE VAKALARINDA BELİRTİLER

Yaz ve bahar aylarında ateş, halsizlik, kas ağrısı, eklem ağrısı ve kanama gibi şikayetlerle başvuran hastalarda KKKA hastalığı ihtimalinin muhakkak düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Tanyel, şöyle devam etti:

"Diş eti ve burun kanaması, iç kanama ve idrardan gelen kan gibi bulgular şeklinde seyredebilir. Vakalarımız nisan ayında gelemeye başladı. Hastanemizde bu yıl kene vakasından dolayı dördüncü hastayı yatırdık. Ekim ve kasım aylarına kadar sürecin devam edeceğini düşünüyoruz. Bazı bölgelerdeki hastanelerde kan temininde ciddi sıkıntılar olduğundan hastalar bize gönderiliyor. Hastanemiz, ileri tetkik ve özel tedavi gerektiren hastalıklar için yüksek teknoloji içeren eğitim ve araştırma hizmetlerinin verilebileceği altyapıya sahip üst düzey (3. Basamak) olduğu için bölgedeki ağır hastalar buraya sevk ediliyor. Erken dönemde gelen hastalara ilaç tedavisine başlıyoruz."