Türkiye’de 50 sene sonra bu olacakmış! Ünlü profesör korkunç haberi maalesef verdi

Ünlü profesör Mikdat Kadıoğlu’nun yıllar önce bir gazeteye verdiği röportaj yeniden gündem oldu. Kadıoğlu, 50 sene sonra aşırı yağışlar nedeniyle Türkiye’de kıyı şeridindeki evlerin ve yolların kullanılamayacağını dile getirdi.

Türkiye’de 50 sene sonra bu olacakmış! Ünlü profesör korkunç haberi maalesef verdi

Türkiye'de iklimsel bozuklukların artmasıyla birlikte vatandaşların konuya ilişkin merakları da arttı. 

Meteoroloji Mühendisi Mikdat Kadıoğlu'nun yıllar önce verdiği bir demeç yeniden gündeme geldi. Kadıoğlu son dönemde sıkça söylenenin aksine tropikal bir iklime değil daha kurak bir iklime sahip olmayacağımızı ifade etti.

"50 YIL SONRA O EVLER KULLANILAMAYACAK" 

Kadıoğlu yakın gelecekte bizi bekleyen değişiklikleri şöyle anlattı: “İklimimiz tropikal değil, Suriye, Lübnan ve Irak’ta olduğu gibi Güney iklimi olacak. Kısaca, gelecekte sıcak, kuru ve yağmursuz iklime sahip olacağız. Bu sene şahit olduğumuz hortumlar ve tayfunlar ise bizim için yeni bir olay değil ve gelecekte artarak olmaya devam edecekler. Bence, gelecekte aşırı hava olaylarının sıklığı artacağı için, bütün doğal afetler zorunlu sigorta kapsamına girecektir. Gelecekte Türkiye’de bir anda başlayan şiddetli yağmurlar olacak. Bu sebeple arazi kullanımı daha önemli hale gelecek. Yağışların şiddeti artarken sıklıkları düşecek, bu yüzden de mevcut suyu çok iyi yakalayabilmek ve depolayabilmek gerekecek. Bundan yaklaşık 50 sene sonra kıyılardaki evler ve yollar aşırı, şiddetli yağışlardan kullanılmayacak hale gelecek.”