Türkiye’de bu fotoğrafıyla hafızalara kazınmıştı! Kıymet Peker’den acı haber geldi!

Edirne’de 7 yıl önce imara açılan oyun alanı yerine inşaat yapılmasının önüne geçmek için kepçenin önüne oturan ve yıkımı engelleyen, kamuoyunun 'Kıymet Teyze' olarak tanıdığı Kıymet Peker’den acı haber geldi. Herkesin Kıymet Teyze olarak bildiği Kıymet Peker, hayatını kaybetti. Peker, çok sayıda kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Türkiye’de bu fotoğrafıyla hafızalara kazınmıştı! Kıymet Peker’den acı haber geldi!

Edirne’de kentte 2014 yılında, 1'inci Murat Mahallesi'nde çocukların oyun alanı olarak kullanılan yeşil alanın imara açılmasıyla bölgeye gelen görevliler, kepçeyle yıkım çalışması yapmak istedi.

Türkiye’de bu fotoğrafıyla hafızalara kazınmıştı! Kıymet Peker’den acı haber geldi! - Resim : 1

Görevlilerin faaliyetini görüp yeşil alana inen mahalleli Kıymet Peker, sandalyesiyle kepçenin önüne oturarak, çalışmaları engelledi. Peker'in başlattığı eylem, kısa sürede mahallelinin de desteğini gördü. Bölgedeki görevlilerin kepçeleri çekmesiyle sonuçlanan olayda, daha sonraki süreçte İdare Mahkemesi, Belediye Meclisi'nin aldığı imar kararını bozdu.

 Türkiye onu kepçe önünde oturduğu fotoğrafıyla tanımıştı

Kıymet Peker'in öncülüğünde mahallelinin oyun alanının yıkımına karşı çıkması üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, arsanın tapusunu almak için yargı süreci başlattı. 7 yılın ardından sağlanan uzlaşmayla arsanın tapusu belediye tarafından alındı. Tekrar yeşil alana dönüştürülüp çocuk parkı haline getirildi. Parka Kıymet Teyze Parkı ismi verilmişti.

Türkiye’de bu fotoğrafıyla hafızalara kazınmıştı! Kıymet Peker’den acı haber geldi! - Resim : 2

Önceki gün hayatını kaybetti

Son dönemde yaşlılığa bağlı nedenlerle tedavi gören Kıymet Peker, önceki gün yaşamını yitirdi. Ölümü üzüntüye neden olan Peker için bugün kent merkezindeki Eski Cami'de cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Peker'in ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de bu fotoğrafıyla hafızalara kazınmıştı! Kıymet Peker’den acı haber geldi! - Resim : 3