Türkiye'de doğal kıtlık için resmen tarih verildi... Geriye sadece bu kadar zaman kaldı... Boğazından geçen her ekmeğe dikkat edin!

Küresel iklim değişikliğinin vurduğu Türkiye'de kıtlık ve kuraklık için tarih verildi. Vatandaşların şimdiden su kaynakları ve tarım alanlarını çok iyi kullanması gerekiyor. Aksi takdirde fazla vaktimiz kalmadı.

Türkiye'de doğal kıtlık için resmen tarih verildi... Geriye sadece bu kadar zaman kaldı... Boğazından geçen her ekmeğe dikkat edin!

Küresel iklim değişikliğinin derinden vurduğu Türkiye'de gelecekte kuraklık ve kıtlık anlamında çok ciddi sorunlar yaşanması bekleniyor. Uzmanlar tarafından Türkiye hakkında uyarılar şimdien yapılmaya başlandı. Üstelik çok fazla vaktimiz de kalmadı. 

ŞU ANDA YAŞADIĞIMIZ ŞEY TAM DA BU! 

Uzmanlara göre şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu durum tam olarak küresel iklim değişikliğinin etkileri. Sivrsineklerin bu derece fazla ortalıkta dolanması da küresel iklim değişikliğinin nedenleri arasında yer alıyor. 

KURAKLIK VE KITLIK İÇİN DE TARİH VERİLDİ 

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici,  her alanda aşırı su kullanımının sürmesinin, doğal su kaynaklarında, havada, toprakta nemin azalmasına neden olduğunu belirterek, 2030 yılı sonrasına ‘kıtlık-kuraklık’ çeken bir ülke haline gelineceğinin öngörüldüğünü açıkladı. Kirlenen, ekosistemi yok edilen bir su kaynağını temizlemek ve orijinal haline getirmenin neredeyse imkansız ya da çok zor ve pahalı olduğunu da kaydeden Dr. Kesici, doğal göllerin neredeyse yüzde 80’inin ciddi kuruma tehdidi altında olduğunu sözlerine ekledi.