Türkiye'de hızla yok olan canlı, o ilimizde aniden çalılıkların arasında görüldü. Herkesin eli ayağı birbirine karıştı

Türkiye'de hızla yok olan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan o canlı Gümüşhane'de çalılıkların arasında görüntülendi. Çalılıkların arasında sessizce ilerleyen yabani canlı gören herkesi tedirgin etmeyi başardı.

Türkiye'de hızla yok olan canlı, o ilimizde aniden çalılıkların arasında görüldü. Herkesin eli ayağı birbirine karıştı

Türkiye'de hızla yok olan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan vaşak Gümüşhane'de çalılıkların arasında görüntülendi. Çalılıkların arasında durarak sessizce etrafı kolaçan eden vaşak cep telefonu kamerası ile görüntülendi. 

ÇALILIKLARIN ARASINDA GÖRÜNTÜLENDİ

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde nesilleri tehdit altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak görüntülendi.

 

Türkiye'de hızla yok olan canlı, o ilimizde aniden çalılıkların arasında görüldü. Herkesin eli ayağı birbirine karıştı - Resim : 1

BİR SÜRE SONRA GÖZDEN KAYBOLDU

Doğa fotoğrafçısı Muhammet Tutar tarafından Kelkit kırsalında kayda alınan nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, bir süre sonra çalılıkların içerisine girerek gözden kayboldu.

 

Türkiye'de hızla yok olan canlı, o ilimizde aniden çalılıkların arasında görüldü. Herkesin eli ayağı birbirine karıştı - Resim : 2