Türkiye'de Marmara üzerinden giriş yapacaklardı... Büyük istilacı hayvanın geliş tarihi öne çekildi. Duyanların ağzı açık kaldı

Türkiye'de Akdeniz ve Ege'den sonra yakın bir zamanda Marmara bölgesinde de görülmesi beklenen istilacı bir hayvanın geliş tarihinde flaş gelişmeler yaşanıyor. Geliş tarihi erkene çekildi.

Türkiye'de Marmara üzerinden giriş yapacaklardı... Büyük istilacı hayvanın geliş tarihi öne çekildi. Duyanların ağzı açık kaldı

Türkiye'de deniz suyu sıcaklığının ciddi şekilde artmasıyla birlikte hayvan popülasyonu anlamında da önemli gelişmeler yaşanıyor. 

Yılllar önce Kızıldeniz üzerinden Akdeniz bölgesine gelen ve sonrasında da Ege denizine geçerek Çanakkale Boğazı'ndan geçen istilacı bir canlının rotasını Marmara'ya çevirdiği ifade edilmişti. 

Söz konusu canlının balon balığı olduğu biliniyor. Ancak herkesin merak ettiği detay, bu balon balığının ne zaman Marmara bölgesine geleceği.  

Türkiye'de Marmara üzerinden giriş yapacaklardı... Büyük istilacı hayvanın geliş tarihi öne çekildi. Duyanların ağzı açık kaldı - Resim : 1

GELDİĞİNDE BAZI TÜRLER İÇİN TEHLİKE OLUŞTURACAK

Balon balığının Marmara bölgesine girdiğinde hamsi ve istavrit gibi türleri yok edeceği belirtiliyordu. Yapılan yeni bir araştırmaya göre Marmara bölgesinde balon balığının görülme tarihi erkene çekildi. 

SICAKLIKLARIN ETKİSİ VAR

Artan sıcaklıkların, balon balığı görülme ihtimalini çok ciddi şekilde artıracağı ve önümüzdeki ağustos ayında bile Marmara'da balon balığı görülme riski olacağı ifade edildi.