Türkiye'de ortalığı kabusa çeviren canavar yurdumuzu terk ediyor. Kesin tarih verildi. Güle güle gitme bir daha gelme

Türkiye'de iklim değişikliği anlamında büyük bir etki yaratan, kış ve yaz aylarını adeta kabusa çeviren el nino hakkında meteoroloji uzmanı Orhan Şen kesin tarihi verdi. Güle güle gitme bir daha gelme.

Türkiye'de ortalığı kabusa çeviren canavar yurdumuzu terk ediyor. Kesin tarih verildi. Güle güle gitme bir daha gelme

Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde etkisini gösteren el nino hava olayı nedeniyle oldukça ilginç bir yaz dönemi, ardından da ilginç bir kış dönemi geçirdik. 

El ninonun da etkisiyle aşırı hava olayları meydana gelirken, Marmara bölgesine kar düşmedi. Türkiye'de iklim değişikliği anlamında büyük bir etki yaratan, kış ve yaz aylarını adeta kabusa çeviren el nino hakkında meteoroloji uzmanı Orhan Şen kesin tarihi verdi. Güle güle gitme bir daha gelme. 

"EL NİNO O TARİHTE GİDİYOR"

Orhan Şen, sosyal medya hesabından bir takipçisinin sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Bu seneye ozel.Sadece kuresel ısınmaya baglamamak gerek ama etkisi yil geçtikçe etkisi artıyor. El Nino bu sene ve gectigimiz yil etkiliydi. El Nino etkisi Nisan da bitiyor daha sonra notr bir durum var. Seneye kisin ne etkili olacak bakacagiz. Tahminim tekrar El Nino etkli olmayacak."  

Türkiye'de ortalığı kabusa çeviren canavar yurdumuzu terk ediyor. Kesin tarih verildi. Güle güle gitme bir daha gelme - Resim : 1