Türkiye'de özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya'da kapış kapış gidiyor... Sakın dokunmayın damarlardaki kanı kesiyormuş

Ülkemizde büyük şehirler olarak adlandırdığımız İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında sıklıkla tüketilen enerji içecekleri hakkında korkunç bir bilgi ortaya çıktı. Uzmanlara göre bu içecekler, damarların çapını azaltarak, dokulara oksijen gitmesine engel oluyor. Alkolle beraber alınması durumunda ise adeta faciaya davetiye çıkıyor.

Türkiye'de özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya'da kapış kapış gidiyor... Sakın dokunmayın damarlardaki kanı kesiyormuş

Türkiye'de hem nüfüs bakımından hem de eğlence hayatının gelişmişliği bakımından önemli iller arasında görülen İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya başta olmak üzere diğer illerimizde de ciddi bir miktarda enerji içeceği tüketiliyor. Ancak uzmanlar bu içeceklerin kesinlikle sağlığa zararlı olduğunu dile getiriyor. 

KORKUNÇ BİR ZARARI VAR

Bu tür içeceklerin insan sağlığına zararlarını duyanlar, içecekleri kullanmaktan vazgeçiyorlar. Uzmanlara göre enerji içecekleri damarların çapını daraltarak dokulara hem daha az kan hem de daha az oksijen gitmesine neden oluyor. 

KALP DAMAR SAĞLIĞI İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT

Son dönemde ülkemizdeki kalp krizi vakalarında artış yaşanması dikkate alınarak, bu tür içeceklerin kalp damar sağlığı açısından çok ciddi bir tehdit olduğu değerlendiriliyor.