Türkiye’de şehir merkezlerine inmeye başlamışlardı. Türk araştırmacılar hemen uyarı yayınlamıştı. Şimdi sıra Avrupa’ya geldi. Gece yarısı şehrin göbeğinde ortaya çıktılar

Ülkemizde ayıların popülasyonu git gide artmaya başlamış ve şehir merkezlerine inmeye başlamışlardı. Türk araştırmacılar konuyla alakalı uyarılarda bulunarak herkesin dikkatli olmasını istemişti. Benzer manzara İtalya’da da görüldü. Gece yarısı İtalya’nın San Sebastiano Dei Marsi kasabasında anne ayı ve yavruları caddede görenler şok oldu.

Havaların ısınmasıyla beraber yurdumuzun neredeyse her şehrinde görülen ayılar şehir merkezlerine çok sık uğramaya başlamışlardı. Hemen uyarılar yayınlanmış ve herkesin dikkatli olması istenmişti.

 ŞİMDİ SIRA AVRUPA'DA 

Benzer manzaralar Avrupa’da görüldü. İtalya’nın San Sebastiano Dei Marsi kasabasında anne ayı ve yavruları caddede görenler şok oldu. Anne ayı caddenin ortasında 2 yavrusunu bekledi. Ayılar daha sonra merdivenlerden inerek gözden kayboldu.

 İtalya’da Abruzzo Ulusal Parkı'nda koruma altında olduğu aktarılan ayının, nesli tükenmekte olan yaklaşık 60 Marsika boz ayılarından biri olduğu ifade ediliyor.