Türkiye'de Şırnak, Edirne, Çankırı, Sinop... Tarih resmen sizin için verildi... Diğer illerde de çok fena bir durum bekleniyor

Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte geçen sene sıcaklık rekoru kıran illerimizde ne olacağı da merak edilmeye başlandı. Resmi verilere göre Türkiye'de geçtiğimiz yıl en yüksek tarihi sıcaklık Şırnak Cizre'de kaydedildi. Edirne, Çankırı ve Sinop'ta da sıcaklık rekorları kırıldı. Bu sene de temmuz ayının 15'i gibi çok yüksek sıcaklıklar bekleniyor.

Türkiye'de Şırnak, Edirne, Çankırı, Sinop... Tarih resmen sizin için verildi... Diğer illerde de çok fena bir durum bekleniyor

Küresel ısınmanın çok yüksek seviyelere çıkmasının ardından mevsim kaymaları iyice belirginleşen Türkiye, bu sene çok sıcak bir yaz bekliyor. 

Havaların hafiften ısınmasıyla birlikte geçtiğimiz sene sıcaklık rekoru kıran illerimizin hangisi olduğu da araştırılmaya başlandı. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen yıl ağustos ayında ölçülen 49,1 derecelik sıcaklık, Türkiye'de şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.

İPSALA DA REKOR KIRDI

Marmara Bölgesi'nde temmuz ayında ortalama sıcaklıklar, Lüleburgaz çevresinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Bölgenin temmuz ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 23,8 derece, geçen ay 25,8 derece oldu. Bölgede en düşük sıcaklık 12,5 derece olarak Lüleburgaz’da, en yüksek sıcaklık ise 40,3 dereceyle İpsala’da ölçüldü.

ÇANKIRI VE SİNOP DA REKOR KIRAN İLLER ARASINDA

Hava sıcaklıkları konusunda rekor kıran illerimiz arasında Çankırı ve Sinop da yer aldı. Vatandaşları bu sene çok yüksek sıcaklıkların beklediği şimdiden bilinen bir gerçek olarak önümüzde duruyor.